Emmelie Scholtens - Indian Rock
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Indian Rock CDI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Emmelie Scholtens en KWPN-hengst Indian Rock veruit de beste in Grand Prix-debuut: “Super blij”

Dressuur

Emmelie Scholtens keerde vandaag voor het eerst na haar zwangerschap terug in de wedstrijdring. Dit deed ze met de veelbelovende KWPN-hengst Indian Rock (v. Apache) die debuteerde in de Grand Prix. De combinatie won ruimschoots de proef met maar liefst 74,60%. Naast de imponerende hengst debuteerde ze ook met TandArt Glory Days (v. Jazz) in de Grand Prix. Ze werd derde met 70,91%.

Advertisement

Rentree

Een waanzinnige rentree van de amazone die met twee paarden afreisde naar Someren. “Ik was super blij met beide paarden”, vertelt ze. “Ik heb het idee dat er nog veel meer in zit met Indian Rock. Ik ben blij met deze score, maar het kan nog beter. Het was een geslaagd debuut en zeker door de zwangerschap was het een andere voorbereiding dan normaal. Ik heb een aantal weken niet zelf kunnen rijden, maar nu ging het wel weer heel snel. Ik dacht we gaan lekker starten en ik ben heel tevreden over de proef. Ik wilde heel graag dat het goed zou gaan en een foutje is zo gemaakt. Goed en foutloos rijden is al een hele opgave, maar als ik geen fouten maak doet hij dat ook niet. Het is heel erg leuk om met Indian Rock op wedstrijd te gaan. Hij is hartstikke knap, heeft een goed karakter en eigenlijk geen minpunten.”

Uitzonderlijk

“Het was een goede proef zonder fouten waarin we nog mooier kunnen afwerken. Dat is ook een stukje ervaring die hij in de Grand Prix-proeven op moet doen. Dat hij nu op zijn debuut al foutloos de proef door loopt vind ik bijna een beetje uitzonderlijk. Er zaten heel veel hoogtepunten in en hij kreeg nergens onvoldoendes voor. Hij heeft het heel goed gedaan en er stonden veel 8’en en af en toe een keer een 9 op de protocollen. Ik begon zelf iets te laat met de serie om de twee, die verdeling kon nog wat mooier. Maar dat is meer aan mezelf te wijten dan aan hem”, vertelt Emmelie.

NK Dressuur

Het doel is om het NK Dressuur te rijden met zowel Indian Rock als met de ervaren Desperado. “Indian Rock is nog jong en hij dekt ook. Ik wil hem met beleid inzetten, maar het plan is wel om hem het NK te laten lopen. Vanuit daar gaan we kijken hoe we verder gaan. Ik heb met Glory Days drie Grand Prix-paarden dus ik kan afwisselen”, is ze enthousiast. Emmelie bracht TandArt Glory Days voor het eerst uit op concours. De Jazz-zoon werd eerder op Grand Prix-niveau uitgebracht door Yvonne Snieder. “Het is altijd weer even aftasten omdat hij door een andere amazone is uitgebracht. We zijn nog niet zo lang een combinatie zoals ik met Indian Rock ben die ik vanaf zijn derde rijd.”

Luxeprobleem

“Glory liep zoals hij thuis ook loopt en dat was een super goede proef. Hij kan heel goed draven en passageren. Ook de series gingen goed, misschien zou het algehele beeld nog iets meer bergop mogen. Ik blijf hem voorlopig lekker rijden en ik weet nog niet of hij ook mee gaat haar het NK. Met drie paarden is dat wel een luxeprobleem”, lacht ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Digishots