Lynne Maas en Four Legends
Lynne Maas en Four Legends Kathleen van Winden

Lynne Maas over debuut Four Legends in Inter II: “Hij blijft het liefst piafferen”

Dressuur

Lynne Maas wist zondag de KWPN-hengst Four Legends (v. Wynton), op hun debuut, naar de tweede plaats te sturen. In de Intermediaire II noteerden ze 70,69%. Met haar eigen Eastpoint (v. Westpoint) won ze met overmacht de Grand Prix met 74,35%. Diederik van Silfhout en Impression (v. Don Schufro) schreven de Inter II op hun naam met 72,60%.

Advertisement
Talent

“Het was de eerste keer dat ik hem op vreemd terrein reed”, steekt Lynne van wal. “Hij heeft zoveel talent in huis dat ik hem graag wilde laten zien. In de ring moest ik hem soms nog wel iets bijsturen. Hij heeft best een tijd Lichte Tour gelopen en dan is de Grand Prix toch echt wel iets anders. We moeten er nog meer routine in krijgen en nog wat meer afstemmen. Uiteindelijk gaat het steeds meer vanzelf, daar willen we graag naar toe. Voor de eerste keer ben ik super tevreden. We hebben nog nooit ergens anders geoefend en dat hij zich meteen zo laat zien is fantastisch.”

Potentie

De uitgestrekte draf, appuyementen, piaffe en passage leverden al 8’en op. “Hij kan de pirouettes ook super goed, maar hij dacht even dat hij nog moest appuyeren. Daar hebben we veel punten laten liggen en die tellen dubbel. Hij scoort op de piaffe en passage en ik denk dat hij dat nog beter kan”, vertelt Lynne. De juryleden schreven ‘hele mooie combinatie en veel potentie voor het zware werk’. Ze vervolgt: “Die potentie zie je ook. Her en der zitten er nog slingers in, maar als we meer routine krijgen weet ik zeker dat dat gaat lukken!”

Grand Prix

“Ik wil nu nog één of twee keer Intermediare II starten met hem, zodat we elkaar nog beter leren kennen in de ring. Daarna wil ik graag door naar de Grand Prix. Hoe moeilijker ik het hem maak, hoe beter hij bij de les blijft. We moeten nog even aan elkaar wennen en dan is deze proef makkelijker dan de Grand Prix. We gaan het verder uitbouwen en als het goed blijft gaan wil ik ook graag internationaalstarten, maar eerst maar eens Grand Prix rijden”, lacht ze. 

Eastpoint

“Er zijn geen onderdelen die hij voor minder dan een acht kan. Hij kan hier zeker nog in groeien en het is een super lieve hengst. Dat hij eerder gedekt heeft merk je helemaal niet en er zit aan alle kanten groei in. Het debuut met Four Legends was al gepland, maar ik dacht als ik dat kan combineren met Eastpoint is dat wel een goed idee. Tijdens Indoor Brabant kreeg ik niet het gevoel wat ik wilde hebben met Eastpoint. Ik kon niet in mijn rit komen en het zat me niet lekker. We zijn nu weer op de goede weg en ik ga met een goed gevoel naar Opglabbeek. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Kathleen van Winden