Equitop Favorit - hier nog onder Lotje Schoots
Equitop Favorit - hier nog onder Lotje Schoots Leanjo de Koster

Koosje Mulders over debuut met nieuwe aanwinst Equitop Favorit: “Meteen een klik”

Dressuur

Koosje Mulders debuteerde zaterdag met haar nieuwe aanwinst Equitop Favorit (v. Jazz) op de subtopwedstrijd in De Meern. De combinatie won de vierde prijs met 68,09%. Voorheen werd de ruin uitgebracht door Lotje Schoots. 

Advertisement

Meteen een klik

“Ik realiseerde me gisteren pas dat ik nog niets had gepost op social media over Favorit”, vertelt ze enthousiast. “Ik ben echt heel erg blij dat het zo goed ging en dat ik weer een nieuw paard erbij heb voor de subtop. Een jaar geleden ben ik met mijn zes paarden verhuisd naar Stal Groengraven in Houten. Mijn paarden zijn in pension gegaan bij Lotje Schoot en Patrick Berends en dat bevalt heel goed. Ik was niet op zoek naar nog een paard erbij, ik vond zes paarden wel genoeg totdat ik in het zadel zat van Favorit. Lotje heeft hem gekocht als veulen en zelf opgeleid naar Grand Prix-niveau. Ze wilde hem verkopen en ik ben er een keer op gaan zitten om te kijken of ik als vreemde makkelijk ermee weg kon rijden. Uiteindelijk heb ik hem gekocht omdat ik meteen een klik met hem had.”

Lichte Tour

Ze vervolgt “Voor mij was het een hele mooie kans om hem te kopen. Mijn andere paarden zijn wat jonger en met deze mocht ik meteen Lichte Tour rijden. Ik heb hem in augustus gekocht en hij is al een aantal keer mee geweest naar een oefenwedstrijd. Favorit is wel echt een Jazz, hij is super leuk maar hij kan ook wel een beetje kijkerig zijn. Hij is tot nu toe super braaf geweest en heeft altijd heel goed zijn best gedaan. Zowel hij als ik zijn actief geweest op Grand Prix-niveau waardoor we ook op minimaal Lichte Tour-niveau moesten beginnen. Ik heb nog niet zoveel verschillende paarden gestart in de subtop en het is toch best wel een niveau waar je dan op moet beginnen met een vreemd paard.”

Koosje en Equitop Favorit 

Combinatie

Op aanraden van trainster Nicole Werner is Koosje eerst enkele oefenwedstrijden gaan rijden. “Vorige week zijn we in Deurne geweest en dat ging goed. Daarna heb ik me bijgeschreven voor de wedstrijd in De Meern. Het is daar hartstikke fijn rijden en maar een kwartier rijden vanaf stal. Ik was heel erg blij dat het zo goed is uitgepakt. Ondanks dat hij al twaalf jaar is en zijn hele leven bij één ruiter is geweest doet hij ongelofelijk zijn best voor me. Ik probeer me zoveel mogelijk aan te passen aan het paard, maar hij moet ook aan mij wennen. Ik heb nog geen wedstrijden gepland, maar we gaan rustig doorstarten en verder een combinatie worden. Uiteindelijk hoop ik met hem ook uit te komen in de Grand Prix.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Afbeelding