Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie
Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie

Evi van Rooij over young riders-debuut met MDH Avanti: “Voor de eerste keer tevreden”

Dressuur

Evi van Rooij wist vrijdag haar young riders-debuut met MDH Avanti (v. United) winnend af te sluiten. Op de kaderwedstrijd in Someren reden ze 69,2% bij elkaar. 

Advertisement

Eerste keer

Evi vertelt “Voor de eerste keer ging het al heel erg goed. Ik merk wel dat we nog meer een combinatie moeten vormen en routine moeten krijgen in deze proef. Ik heb de proef zelf nog heel weinig gereden dus voor de eerste keer was ik zeker tevreden. We hadden nog een paar afstemmingsfoutjes in de dubbeltellers dus dat was wel jammer. Dat heeft de score zeker nog iets naar beneden gedrukt.”

Hoge cijfers

“De hoogtepunten waren wel de verruimingen in zowel draf als galop. Daarin geeft hij een heel gaaf gevoel. De series gingen ook allebei goed, daar was ik blij mee. Voor de draftour kregen we veel 7,5’en en achten. Ook de schouderbinnenwaarts en appuyementen in draf waren mooi. Ik merkte wel dat deze proef een stuk moeilijker was dan de ZZ-Licht-proef die we kort geleden gereden”, vertelt ze. 

Internationaal

De combinatie heeft de observaties voor het EK in het vizier. “Ik wil nu de young riders-proef wat meer gaan oefenen en in de buurt gaan starten. Eind maart rijden we de kaderwedstrijd in Deurne en daarna zou ik graag internationaal willen rijden in Kronenberg. Het plan is om daarna de observatiewedstrijden te gaan rijden voor het EK.”

Safe

“Anne Meulendijks helpt me thuis met rijden en ze was er ook bij op de wedstrijd. Ze kent hem natuurlijk door en door. Ik begin hem steeds beter door te krijgen, maar ik merkte wel dat ik eraan moest blijven rijden. Het gaat natuurlijk niet vanzelf. Ik heb wel echt een safe gevoel bij hem en het gevoel dat hij niet snel fouten maakt. Hij wilt echt graag voor me werken”, besluit ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Equigeniek