Lotje Schoots en Justin op de Utrechtse kampioenschappen
Lotje Schoots en Justin op de Utrechtse kampioenschappen Kathleen van Winden

Lotje Schoots over dubbele winst op Utrechtse kampioenschappen: “Best wel spannend”

Dressuur

Lotje Schoots kwam met twee paarden aan de start op de Utrechtse kampioenschappen. Met beide paarden wist ze de titel op haar naam te schrijven. Ze stuurde Lucrum (v. Ferguson) met 72% naar de titel in het Z1. Haar Johnsoon-zoon Justin won de klasse ZZ-Licht met 75%. 

Advertisement

Kwaliteit

Het was voor beide paarden pas de tweede wedstrijd ooit. “Dat was best wel even spannend voor ons”, vertelt Lotje. “Het zijn twee paarden met heel veel kwaliteit waar we heel erg gek van zijn. Spikkel (stalnaam van Lucrum, red.) is een ontzettend leuk paard en met Justin kreeg ik nog wel geduchte concurrentie van Kirsten Brouwer. Ik was ontzettend blij met hoe hij er door heen liep. Het waren echt goede proeven.”

Safe

“Ik was heel erg tevreden over Spikkel. Hij is een vos met heel veel witte spikkeltjes. Er zijn altijd wel dingetjes die beter kunnen en hij is nog een groen en jong paard. Hij loopt er al heel safe doorheen. Ik ben blij met zijn karakter, hij blijft altijd zijn werk doen. Spikkel kan alles wel goed uitvoeren en hij geeft een heel mooi beeld. Hij loopt mooi op lengte en heeft drie goede basisgangen”, vertelt ze over haar eigen paard. “Mijn groom Carly Overeem werd reserve kampioen in het Z1 en heeft daarmee ook een ticket verdiend voor het NK. Ik ben super trots op haar!”

Negens

Justin is in eigendom van Van Olst en staat in training bij Lotje. “Justin liep een hele fijne en goede eerste proef. Hij is heel stabiel en ik kon hem heel mooi van oefening naar oefening rijden. Ik heb best wel een moeilijke kür, maar dat past hem heel erg goed. Hij heeft een fantastische wedstrijdinstelling en blijft er vol voor gaan. Daarbij is hij ook nog eens bloedmooi, mooier ga je ze niet vinden. De uitgestrekte draf en de stap zijn heel goed. Hij heeft een waanzinnige galop en daar kregen we zaterdag ook 9’ens voor. Over twee weken is het NK al en dat is best wel snel. Met Spikkel heb ik nog geen planning gemaakt, maar het is wel de bedoeling om met Justin de overstap te maken naar de subtop”, is Lotje enthousiast.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden