Afbeelding
Topfit Horseshop

Inbraak bij Topfit Horseshop: “De birth-alarms lieten ze liggen”

Algemeen

Anne-Claire Bongers deelde op haar Facebookpagina dat er op donderdagnacht is ingebroken bij haar paardenwinkel Topfit Horseshop in Woudenberg. Er zijn geen spullen meegenomen, enkel de kassa is opengebroken.

Advertisement

Camera’s

Anne-Claire vertelt “Het is vooral heel heftig dat het zo dichtbij is. De showroom zit enkele meters bij onze slaapkamer vandaan. Het is heel bijzonder dat niemand iets heeft gehoord. We hebben twee camera’s in de winkels, maar ze hadden hoodies, petten, mondkapjes en handschoenen aan. Waarschijnlijk zijn ze via de achterkant van de shop binnengekomen. Het laatste stuk zijn ze waarschijnlijk gaan lopen omdat ze weten dat we honden hebben die binnen zitten. Onze honden zijn super waaks, maar ze hebben helaas niets gehoord.”

Birth alarm

Ze vervolgt “Ook al is het niet op ons privé gericht, het is toch persoonlijk omdat het onze winkel is waar we hard voor werken. Het is bij ons op het terrein en ik zag vrijdagmorgen dat de winkeldeur open stond. In eerste instantie zei ik tegen mijn man Thijs ‘heb je de deur niet goed dichtgedaan?’ Toen ik dichterbij kwam zag ik rode verf op de deurpost en wist ik gelijk hoe laat het was. Op de beelden kijken ze wel naar alle spullen en hadden even een birth alarm in hun handen. We verkopen heel veel 4G camera’s en ook die hebben ze laten liggen. Alleen de kassa is opengebroken, maar het had veel erger gekund.”

Videobeelden

“Het is best wel bizar dat inbrekers zo beschermd zijn. De videobeelden mag ik niet delen op social media in verband met privacy van de inbrekers. Het voelt een beetje als omgekeerde wereld. We gaan er vanuit dat het een incident en dat het niet vaker gebeurd”, vertelt ze.

Bron: De Hoefslag

Foto: Topfit Horseshop