Isabella Karajkovic en Wert's Snowflake
Isabella Karajkovic en Wert's Snowflake

Isabella Karajkovic: “Super trots op de behaalde scores”

Dressuur

Isabella Karajkovic was uiterst succesvol tijdens de Children-rubrieken op CDI Le Mans. Ze wist haar Wert’s Snowflake (v. Casino Royal) naar twee overwinningen te rijden met 78,178% en 76,875% in de individuele proef. Tijdens de tweede dag werd de teamtest gereden waarin de combinatie derde werd met 73,975%.

Advertisement

Spanning

Isabella vertelt enthousiast “Tijdens de eerste dag ging het heel erg goed. Ze liep heel fijn en ik was met de score ook heel erg blij (78%, red.). We hadden thuis hard op de eenvoudige wissels geoefend en die waren heel mooi. Ik was blij dat dat lukte. Voor de eenvoudige wissels kregen we een 7,5. Tijdens de tweede dag waren we allebei heel erg gespannen. Snow had veels te veel energie en ik was best wel zenuwachtig. Dat ben ik anders nooit, maar daardoor kregen we heel veel rommeltjes in de proef, dat was heel erg balen.”

Longeren

Ze vervolgt “Na de tweede dag heb ik uitgebreid gesproken met mijn moeder en mijn trainster Coby (van Baalen, red). Ik heb haar op de derde dag eerst even gelongeerd en dat heeft goed uitgepakt. Ik was super vroeg opgestaan om haar hooi te geven en even te longeren. Ze ging toen heel erg bokken en rennen, dus dat was een goede beslissing. We hadden hard geoefend op de slangenvolte in galop en die ging ook goed. De oefeningen waar we op geoefend hebben verliepen goed.”

Plezier

“Tijdens de derde dag was ik helemaal niet zenuwachtig. We hadden veel plezier en konden heel relaxed rijden in de individuele proef. Ik ben heel erg blij dat we ons nog zo konden herpakken. Op zondag heb ik samen met mijn moeder losgereden, de andere dagen heeft Coby ons geholpen. Dat was super fijn”, vertelt ze lachend. De juryleden hadden ook genoten en schreven positief en leerzaam commentaar op de protocollen.

Teamsfeer

Veel Nederlandse amazones waren afgereisd naar Le Mans. “Het was heel erg gezellig en er hing een leuke teamsfeer. Snow krijgt nu een paar dagen vrij en daarna gaan we weer trainen naar de volgende internationale wedstrijd!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Isabella Karajkovic