Caroline Burema & Don Angelo
Caroline Burema & Don Angelo Eefje van Griensven-Marinus

Caroline Burema: “Don Angelo krijgt een forever home”

Dressuur

Caroline Burema heeft haar Grand Prix-paard Don Angelo (v. Don schufro) verkocht naar Japan als leerpaard. Ze vertelt over haar stal in Duitsland en wie de opvolger zou moeten worden van Don Angelo.

Advertisement

Uitdaging

Caroline kocht de ruin in 2018 op twaalfjarige leeftijd. Ze vertelt “Het was wel een uitdaging, er zat nog wel wat werk aan. Hij had in het verleden internationaal Lichte Tour gelopen, maar de scores kwamen niet boven de 60%. Het was wel een paard met heel veel talent en aanleg en gelukkig werden we via via getipt. Hij stond hier vlakbij op stal en het was net in de tijd dat we Forever Young hadden verkocht aan Patrik Kittel. Ik zocht weer een paard waarmee ik op dat niveau kon rijden.”

Veel kwaliteit

“De groom reed hem voor en het leek er nog niet echt op. We zagen wel enorm veel kwaliteit en we hebben hem gekocht zonder te proberen. De keuring was in orde en ik ben thuis met hem aan de slag gegaan. We kwamen al heel snel tegen wat het probleem was en waarom hij geen goede scores liep op concours. De basisopleiding zat er bij hem nog niet heel goed in. We hebben daar heel veel tijd aan besteed en toen ging het steeds beter. Tijdens de eerste wedstrijd op Intermediaire II-niveau in Duitsland lukte het nog niet zo. Bijna een jaar later reden we een oefenwedstrijd en dat leek heel veelbelovend.”

Nederland

Ze vervolgt “Tijdens de series deed hij soms alles door elkaar. Het meeste opknapwerk zat hem in de galoptour op concours. Het heeft drie a vier wedstrijden gekost voordat ik dat beter voor elkaar had in de ring. In Houten zijn we voor het eerst in Nederland gestart in de Intermediaire II. Hij begon heel veelbelovend en tot de galoptour stonden we op 72%. Uiteindelijk werden we tweede. De juryleden waren lovend over de piaffe en passage. Vanaf die wedstrijd ging het beter en beter. Onze laatste wedstrijden won hij zelfs met 70%.

Grand Prix

Caroline is met haar paardenbedrijf begonnen in het zuiden van Nederland. “Vanwege mijn verloofde ben ik naar Duitsland vertrokken omdat hij hier al een bedrijf had. We hebben fijne jonge talentvolle paarden staan en elk paard moet op het juiste moment verkocht worden. Don Angelo is nu vijftien jaar en heel fijn na te rijden. De nieuwe eigenaren in Japan zijn super blij met hem en hij krijgt een forever home. Het plan om met hem internationaal te starten is wel in duigen gevallen. Ik ben heel erg trots op de groei die we doorgemaakt hebben. Hij liep mooie scores in de Grand Prix in zowel Duitsland als Nederland.”

Opvolger

“Mijn eerste Grand Prix-paard Boogie heb ik in Nederland als jaarling gekocht en zelf opgeleid naar de Grand Prix. Toen ik in Duitsland kwam wonen heb ik die verkocht en daar vanuit kon ik Forever Young aankopen als 6,5jarige. Vanuit die verkoop kon ik Don Angelo kopen. De eigenaresse van Boogie is een jaar geleden op zoek gegaan naar een opvolger voor Boogie. Ze heeft begin vorig jaar een nu achtjarige merrie gekocht van Desperado. Deze merrie is gefokt door John Deenen en ik heb haar nu op stal om op te leiden naar de Grand Prix. Eind vorig jaar heb ik haar een aantal Prix St. Georges gestart en dat deed ze netjes met scores van 68%. Het doel is om haar dit jaar door te laten groeien op Lichte Tour-niveau en volgend jaar als het lukt over te laten stappen naar de Zware Tour.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Eefje van Griensven-Marinus