Madeleine Wittte-Vrees - Finnlanderin
Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots
Madeleine Wittte-Vrees - Finnlanderin Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Finale © Digishots DigiShots

Madeleine Witte-Vrees over WB-debuut met Finnländerin: “Tevreden voor nu”

Dressuur

Madeleine Witte-Vrees eindigde zondag op de twaalfde plaats in haar Wereldbekerdebuut met de merrie Finnländerin (v. Fidertanz). De kür op muziek werd beloond met 74,18%. In de proef op zaterdag werden ze dertiende met 70,26%.

Advertisement

Nieuw

Het was de eerste internationale indoorwedstrijd voor de merrie Finnländerin. Madeleine vertelt “Ik mag niet ontevreden zijn. Het is allemaal nieuw voor haar en ze heeft nog niet zo vaak zo’n accommodatie gezien. Tijdens de proef op zaterdag wilde ze niet stilstaan en was ze iets te ijverig met uitstrekken. Tijdens de kür ging dat al een stukje beter. We hadden nog wat spanningsfoutjes, maar ze was al een stuk rustiger. Het is fijn dat het al zo snel beter gaat.”

Internationale top

“Ze is een heel makkelijk en fijn paard om mee te nemen op wedstrijd. Ze loopt hele degelijke proeven, maar er zitten nog foutjes in. Het deelnemersveld was mega, de hele Duitse-, Zweedse,- en Deense top deed mee. Daar blijf ik niet voor weg. In de kür maakten we een fout in de eners. Die gingen in de proef wel goed en daar kregen we goede punten voor. We kregen een 8 voor de piaffe en ook voor de stap kregen we goede punten. Door de spanning missen we nog wat 8’en. De score moet zeker nog omhoog kunnen, er zit nog veel rek in”, vertelt ze.

NK Dressuur

De bondscoach heeft nog niet bekend gemaakt welke ruiters naar welke Wereldbekerwedstrijden mogen. “Het is best wel lastig om Wereldbekerwedstrijden te mogen rijden. Er zijn heel veel ruiters en het is nog niet bekend wie waarheen mag. Ook zijn er veel wedstrijden geannuleerd. Van de week wil ik een planning gaan maken. In mei rijden we sowieso het NK Dressuur en voor die tijd wil ik al een keer outdoor starten. In Neumünster was het ook best wel een pittige baan en dat viel me niet tegen. Ze was zondag veel relaxter dan zaterdag, dus ik denk dat als ik haar vaker mee neem ze steeds er meer aan went. Ze heeft al zoveel geleerd in die drie dagen. Voor nu ben ik zeker tevreden!”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots