Marten Luiten & Killer
Marten Luiten & Killer Rianne Schaper Fotografie

Marten Luiten tevreden over young riders-debuut: “Hij was er klaar voor”

Dressuur

Op de kaderwedstrijd in Benningbroek wist Marten Luiten zijn young riders-debuut met Killer (v. George Clooney) winnend af te sluiten. De proef werd beloond met 66,86%. 

Advertisement

Eerste keer

Het was de eerste start voor de combinatie bij de young riders. “Het was mooi dat het direct zo goed ging”, vertelt de ruiter. “Ik heb Killer sinds eind vorig jaar op stal. Hij is in eigendom van Sport Pro Horses en een zevenjarige ruin van George Clooney. We zijn begonnen in het Z2 en twee weken geleden zijn we ZZL gestart. Afgelopen zondag heb ik de stoute schoenen aangetrokken want hij voelde er wel klaar voor.”

Young riders

“Hij kende de wedstrijden al omdat hij in het verleden ervaring heeft opgedaan onder Sjuul Spelt en Dana van Lierop. Dit is mijn laatste jaar bij de young riders. Fynona is al best ver in richting de U25 en ik vind het wel leuk als ik met Killer nog young riders kan rijden. Hij is er aan toe en om uitgezonden te worden moet je toch kader & uitzendingswedstrijden rijden”, vertelt Marten. 

Veel kwaliteit

Hij vervolgt “Ik had nog wel wat dingetjes in de proef. De series mogen nog wat rechter en we hadden een mega miscommunicatie in de pirouette. Ik ben daar nog niet zo lang op aan het trainen, maar ik was heel tevreden dat hij zo ontspannen was tijdens de proef. Hij heeft drie goede gangen en maakt zelf heel makkelijk houding. Ook heeft hij veel looplust, de uitgangspositie is top. Dat zijn dingen waar je goed op kunt scoren. De hoogtepunten nu waren vooral in draf met de zijgangen, die gingen richting een 8. Ook vond de jury het een paard met veel kwaliteit.”

Ervaring

De volgende wedstrijd voor de combinatie is de kaderwedstrijd in Wezep. “Ik hoop daar onze score te halen voor het NK Dressuur. Ook rijden we de eerste observatie voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. Ik neem hem lekker mee van huis zodat hij nog meer ervaring op kan doen. We gaan kijken wat we kunnen doen dit seizoen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Rianne Schaper Fotografie