Afbeelding
Made by Jessy

Subtop | Denise van der Hooft: “Hij heeft elke dag goede zin”

Dressuur

Op de subtopwedstrijd in De Meern wist Denise van der Hooft haar debuut in de Intermediaire  I winnend af te sluiten. Ze reed de His Highness-zoon A’ha naar 66,10%. Het was pas de derde wedstrijd van de combinatie.

Advertisement

Prille combinatie

Denise vertelt “Ik rij hem nog niet zo heel lang. Hij is in van Thaise klanten waarmee mijn vriend Rick (Jespers, red.) en ik twee andere paarden in mede-eigendom hebben. Dit zijn een vijfjarige Total US en een elfjarige Bretton Woods. Ik heb A’ha sinds drie maanden onder het zadel en word daarbij begeleid door Rick en mijn schoonvader Frenk Jespers. We zijn twee keer in de Prix St. Georges gestart en dat ging al erg goed.”

Veel aanleg

“Over ons debuut was ik heel erg tevreden, maar er zaten nog wel wat slordigheidsfoutjes in. Die waren niet nodig en ik verwacht dat als die eruit zijn dat we nog hoger kunnen scoren. Het is een heel mooi en sympathiek paard. Er is geen paard op de wereld die net zo lief is als deze”, vertelt ze uitgelaten. “Hij heeft elke dag goede zin en is heel constant. Hij heeft veel aanleg voor het sluiten en springt makkelijke wissels. Ik maakte nog wel een fout in de serie, maar dat lag aan mij. Ik gaf de verkeerde hulp en hij doet precies wat ik vraag, daar ging het even mis.”

Grand Prix

Ook de jury had genoten van het sympathieke en constante beeld. “Hij is heel fijn te rijden en dat kwam ook terug op het protocol. We kregen een 8 voor een pirouette en voor het binnenkomen. Ik wil nog een keer Intermediaire I rijden, maar ik wil proberen om dit jaar Grand Prix te rijden. We oefenen thuis al een beetje piaffe, passage en wat eners.”

Twee paarden

“De Thaise eigenaresse start hem ook als ze in Nederland is, maar ik mag hem voorlopig blijven rijden. Hij staat bij Frenk op stal en daar ga ik elke dag naar toe. Frenk woont een straat verder en Rick en ik runnen onze eigen stal Stal Jespers met merendeels jonge paarden. Het is heel erg leuk dat ik de kans heb om ervaring op te doen in de subtop. Naast A’Ha rij ik ook nog de KWPN-goedgekeurde hengst Adamo. Ik hoop met hem deze zomer in de Intermediaire I te gaan starten. Ik heb dan de luxe dat ik twee paarden heb op dit niveau, dat is echt wel gaaf!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Made by Jessy