Ingrid Gerritsen en Giovanni R
Ingrid Gerritsen en Giovanni R Digishots

Subtop | Ingrid Gerritsen: “Ik had van te voren nooit gedacht dat hij Zware Tour ging lopen”

Dressuur

Ingrid Gerritsen bracht afgelopen zaterdag haar Giovanni R (v. Houston) weer voor het eerst uit op wedstrijd sinds anderhalf jaar. Ze debuteerden op Intermediaire II-niveau met 61,54%. De zwarte ruin is het tweede zelf opgeleide Zware Tour-paard van de amazone.

Advertisement

Niet meteen een klik

Ingrid heeft de ruin vier jaar geleden op stal gekregen toen hij op Z1-niveau was afgericht. “In het begin vond ik het niet zo’n heel leuk paard. Hij was super lief en wilde heel hard werken, maar ik voelde geen klik met hem. Ik heb de eigenaar meerdere keren gevraagd of hij een andere ruiter wilde zoeken. Dat kwam er niet van en na een tijdje hebben we toch een band opgebouwd. Ik vind hem nu super leuk en het ging steeds beter. We werden derde op de regiokampioenschappen in het Z2 en in het ZZ-Licht zelfs kampioen. Daarna hebben we één keer ZZ-Zwaar gereden en in de Lichte Tour liep hij ook best wel goed mee”, aldus Ingrid. 

Talent

“De eigenaar en ik zijn rond de tafel gaan zitten en hij vroeg of ik de Grand Prix wilde proberen te rijden met Gio. Ik dacht toen, waarom ook niet. Ik ben ervoor gaan trainen en hij heeft best veel talent voor de piaffe en passage. Het verzamelde werk past hem heel goed. Door de coronapandemie en de drukte bij mij op stal zijn we al een lange tijd niet op wedstrijd geweest. Vorige maand ben ik met hem gaan lessen bij Adelinde (Cornelissen, red.). Ze zei ‘het is nog niet af, maar alles zit erop kijk maar waar je staat’. Zodoende heb ik deze wedstrijd opgegeven”, vertelt ze.

Nooit verwacht

De amazone was blij met haar proef en met de controle die ze kon houden. “Het is nog niet super bevestigd, maar hij liet zich goed rijden. Hij kan nog weleens te enthousiast worden maar dat was nu controleerbaar. Hij vond het heel erg leuk om weer mee te gaan. Gio deed super zijn best en voor de eerste keer was ik heel tevreden. Hij moet nog wat meer kracht krijgen om de passage mooier vol te houden, maar dat wist ik van te voren. Er zit nog veel rek in naar boven en dat hij dit is gaan lopen had ik nooit verwacht toen ik hem op stal kreeg. Hij is altijd ready to go en het galopgedeelte was heel goed. Zijn stap is ook onwijs goed en die telt dubbel. Daar kregen we een 8 voor”, lacht ze.

Grand Prix

“Ik ging voor de 60% en ik was benieuwd hoe hij weer in de ring zou zijn. Het is super gaaf dat ik nu een tweede paard zelf heb opgeleid naar de Zware Tour. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het gaat doen. Als hij wat sterker wordt in de piaffe en passage en als dat wat meer bevestigd is weet ik zeker dat hij het goed gaat doen in de Grand Prix. Hij is nu elf jaar en ik denk dat ik hem nog een paar keer Intermediaire II start. Samen met Adelinde wil ik verder naar de Grand Prix toe werken, maar dat heeft geen haast. Het belangrijkste is dat hij het leuk blijft vinden. Op dit moment heb ik twaalf paarden op stal, voornamelijk jonge paarden en voor de verkoop. Ik haal er veel lol uit, maar vind het ook erg leuk dat ik weer een paard heb voor het hoogste niveau!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots