Botticelli
Botticelli

Subtop | Jade Oord: “Het liep zoals ik in gedachten had”

Dressuur

Jade Oord wist afgelopen zondag de Prix St. Georges op haar naam te schrijven met Boticelli (v. Obelisk). Boticelli werd voorheen uitgebracht door vriendin en eigenaresse Fabienne Jongen. Met 67,21% waren ze de beste in de gecombineerde Lichte Tour-rubriek.

Advertisement

Vriendin

“Ik had een super fijn gevoel na de proef. Ik heb weleens wat mindere dagen met hem, maar ik was echt super blij. Bijna alles viel op zijn plek en het liep zoals ik van te voren hoopte. Ik mag hem rijden voor mijn goede vriendin Fabienne. Zij zat met hem in het Young Riders-team, maar door haar studie heeft ze niet heel veel tijd meer. Ze dacht aan mij en vroeg of ik het leuk zou vinden om hem te rijden. Ik zei meteen ja”, vertelt ze enthousiast. 

Verkoop

Ze vervolgt “Boticelli is een paard waar je snel vriendjes mee wordt. Ik rij hem nog geen halfjaar en ben al vrij snel met hem gaan starten. Toen mochten we even niet door corona en nu gaan we weer op pad. We gaan komende dagen naar It’s All Dressage in Zeeland. Ik ga hem nog een paar keer starten en daarna is het de bedoeling dat hij verkocht wordt. Hij is super betrouwbaar en lief, dat maakt hem heel erg geschikt voor een junior of young rider.”

Talentvolle combinatie

De combinatie kreeg een 8 voor de uitgestrekte galop. “In de galop heeft hij zoveel kracht dat je alleen maar blij kunt zijn en meeliften. De draftour is nu heel goed, al vind ik het zelf wel moeilijk om te blijven rijden. Nu dacht ik ik ga laten zien wat hij kan. Als ik met hem de ring in rijd kan ik alleen maar heel blij zijn. Hij springt zulke mooie wissels, voor de series kregen we dan ook goede cijfers”, aldus Jade. De jury schreef ‘hele talentvolle combinatie voor de toekomst en een genot om naar te kijken’. De amazone vertelt “Het is altijd leuk als dat eronder staat. Ik heb nog drie opvolgers staan waaronder mijn paard die gaat debuteren in de U25. Vorige maand reden we voor het eerst Intermediaire II en we hebben haar zelf gefokt. Ik rij haar sinds mijn veertiende en we zijn samen naar dit niveau gegroeid. Ik mag zeker niet klagen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Jade Oord