Philip van Ommen en Imme F
Philip van Ommen en Imme F Timo Martis Photography

Subtop | Philip van Ommen: “Ik kan op hem rekenen”

Dressuur

Tijdens de eerste Bonfix-competitiewedstrijd in Wezep verrichte Philip van Ommen goede zaken. Hij won de Prix St. Georges met Imme F (v. United) met 71,13%. Met zijn tweede troef Fearless eiste hij de derde plaats op met 64,36%. 

Advertisement

Progressie

De ruiter is tevreden over de verrichtingen van zijn paarden. “In de proef van Imme zaten geen grote fouten. Er zijn nog kleine dingetjes die beter kunnen, die zitten voornamelijk in de afwerking. Ik heb Imme voor het laatste gestart in november tijdens een internationale wedstrijd in Denemarken. Deze winter heb ik gebruikt om hem verder door te trainen en hij is een stuk sterker geworden. De draftour was nu heel stabiel en in één ritme, daar moest ik hem vroeger weleens bij helpen. Het beeld is nu meer gedragen en aan elkaar. Dat is de winst die we hebben geboekt in de wintermaanden.”

Beste paard

“Eigenlijk is er niet iets wat Imme niet kan. Hij springt mooie wissels, pirouettes en in draf is het veel meer gedragen. Imme heb ik op stal sinds hij vijf jaar oud is en het is de bedoeling om het NK in mei te gaan rijden in de Lichte Tour. Ik denk dat dat onze laatste wedstrijd in de Lichte Tour is. Daarna wil ik graag over naar de Intermediaire II. De eners springt hij al wel, maar ze mogen nog iets meer bevestigd worden. De piaffe en passage doet hij heel makkelijk. Het is een paard die snel leert en we hebben in een relatief korte tijd van drie jaar veel stappen gemaakt. Het is het beste paard die ik tot nu toe gereden heb. Hij is heel ongecompliceerd en ik kan altijd op hem rekenen”, vertelt Philip enthousiast. 

IJverig

Met de achtjarige Fearless debuteerde hij in de Lichte Tour. “Ze vond het nog een beetje spannend en dat kwam terug in de stap. Die was te gespannen waardoor het iets kort werd. Ze liet goede drafonderdelen zien, daar heeft ze heel veel voorbeen in. Helaas hadden we wel wat juryverschil, ze waardeerden de proef met 67% en 61%. Fearless heeft zoveel go in de proef dat ik dat nog een beetje in goede banen moet zien te lijden. Ze kan alles best wel goed, maar het  moet nog iets meer onder controle. Ze liet goede series en pirouettes zien, maar soms net iets te ijverig.”

Routine

De merrie Fearless staat sinds twee jaar op stal bij Philip. “Ik heb haar vorig jaar nog in het ZZ-Zwaar gestart en daarna een tijdje thuis gehouden. Ik wilde haar echt goed klaar maken voor de Lichte Tour. De wissels hadden even tijd nodig om goed bevestigd te raken. Ik wil met haar routine opbouwen en vaker nationale wedstrijden rijden”, besluit hij gedreven. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Timo Martis Photography