Nars Gottmer - Goldenboy Vinckenburgh
Subtop De Meern 2021
© Digishots
Nars Gottmer - Goldenboy Vinckenburgh Subtop De Meern 2021 © Digishots Leanjo de Koster

Subtop | Nars Gottmer: “Tevreden en één doel bereikt”

Dressuur

Nars Gottmer schreef afgelopen zondag de eerste Bonfix-competitiewedstrijd op zijn naam in de Grand Prix. Met Goldenboy Vinckenburgh (v. Apache) mocht hij het oranje lint ophalen met 68,19%.

Advertisement

Doelen

“Ik ben heel tevreden en heb één van mijn twee doelen bereikt”, vertelt Nars. “Ik wilde graag winnen en dat is gelukt. Ik weet dat je dat nooit in de hand hebt, maar ik wilde dat graag bereiken. Mijn tweede doel was om boven de 70% te rijden en dat is net niet gelukt. Ik was blij met hoe hij liep en het raakt steeds meer bevestigd. Goldenboy is een heel goed paard, maar ik merk nog wel verschil thuis en in de ring. Als het lukt om dat hetzelfde te krijgen dan ben ik helemaal tevreden. Het kan nog beter maar hij vindt het dan in de ring een beetje spannend. Hij loopt overal wel langs, maar ik voel dat hij nog iets in elkaar kruipt. Op het voorterrein kan ik hem heel mooi voor me houden en dat wil ik in de ring ook nog bereiken.”

Genieten

De combinatie kreeg een 9 voor de uitgestrekte draf. “Dat kan hij ontzettend goed”, lacht de ruiter. “We hadden een klein foutje in de eners, maar dat kostte niet heel veel punten. In de eerste piaffe was ik zelf nog een beetje voorzichtig. De tweede en derde piaffe waren super goed. Goldenboy heeft weinig zwakke punten. Ik rij hem al zes jaar voor de fokkers die nog steeds de eigenaren zijn. Hij zal een keer verkocht gaan worden en zolang hij er nog staat geniet ik er van. Als hij niet spoedig wordt verkocht wil ik heel graag weer in het kader komen.”

Opvolgers

De ruiter heeft zijn stallen vol op zijn nieuwe locatie in Vledder. “Met First of All heb ik twee keer Grand Prix gereden en die ga ik volgende week weer starten. Hij is al ruim drie jaar niet mee geweest op concoursen daarom heb ik eerst een rondje Intermediaire II opgegeven. Ik heb hem twee jaar op stal staan en twee keer gestart. Het is een heel goed paard en deels in mijn eigendom. Ik wil met hem ook lekker genieten. Vorig jaar heb ik door mijn sponsor Witte van Moort een Desperado-nakomeling kunnen kopen. Hij is negen jaar en loopt thuis heel goed. Er staat geen druk op en hij hoeft ook niet weg. Ik ga hem rustig klaarmaken voor de wedstrijden en dat geeft me een fijn gevoel.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots