Jonna Schelstraete met Iron Man
Jonna Schelstraete met Iron Man Equigeniek

Subtop | Jonna Schelstraete over winst Bonfix competitie: “Ze komen eraan”

Dressuur

Het was een intensieve week voor amazone Jonna Schelstraete. Dochter Micky reed op de internationale wedstrijd in Opglabbeek bij de Junioren en zelf kwam ze ook nog aan start in Wezep. Ze schreef de Bonfix competitie op haar naam in de klasse ZZ-Zwaar. Met de hengst Iron Man (v. Ferro) won ze de proef met 69,28% en met haar andere troef Kavallo (v. Desperado) werd ze tweede met 68,35%. 

Advertisement

Cultuurshock

“Het was best wel een lange week met een rustdag tussendoor”, vertelt Jonna. “Ik wilde thuis ook graag blijven rijden en ben steeds op en neer gereden. Anders zou ik de hele week van huis zijn. Het was nog even onzeker of de wedstrijd in Wezep door zou gaan vanwege de sneeuwval. Het was wel stom van mij dat ik niet in de gaten had dat de nieuwe proeven in waren gegaan. Door mijn blonde actie kwam ik er pas de avond van te voren achter. Iron Man heeft heel weinig wedstrijdervaring in de benen, dit was de derde keer dat ik hem mee had. Daarvoor is hij nooit op wedstrijd uitgebracht, het is voor hem wel een cultuurshock.”

Groenigheid

“Iron Man is een heel fijn wedstrijdpaard met een goede mentaliteit. Hij doet het werk thuis heel makkelijk, maar nu moet hij nog ervaring op doen. Als je er net op zit is hij even gespannen, maar hij doet heel erg zijn best. Hij wilt enorm graag voor je werken en nu moet ik zorgen dat de groenigheid er vanaf gaat. We hebben nu af en toe nog een slinger en de wissels zouden nog iets rechter mogen. De galoptour werd hoog beoordeeld door de jury. Ook de stap was mooi, er zit zeker nog rek in de score”, vertelt ze. 

NK Dressuur

De hengst heeft de scores binnen voor deelname aan het NK. “Het komt voor hem denk ik te vroeg. Ik wil eerst op ons gemak meer ervaring op doen in het ZZ-Zwaar en daarna over naar de Lichte Tour. Ik vind het wel het eerlijkst tegenover het paard. Hij kan ruim boven de 70% lopen en heeft met de onderdelen geen moeite.” Haar tweede troef Kavallo sloot aan achter de zwarte hengst. “Kavallo is al wat vaker mee geweest op wedstrijd. Hij is een stuk heter, maar het wordt steeds makkelijker. Kavallo heeft al een keer 71% gelopen en met hem vind ik het wel leuk om naar het NK te gaan. Misschien doen we wel helemaal niet bovenin maar, maar het is voor hem wel goed om kilometers te maken. Hij is net iets verder dan Iron Man, maar het beeld mag nog net iets meer gelaten in de proef.” 

Tijd nodig

“Kavallo kan heel goed stappen en hij kreeg hier ook mooie cijfers voor. De draftour is ook goed, maar de meeste spanning komt in de galop. In de wissels doet hij net even wat teveel zijn best. Al met al ben ik heel erg tevreden over beide paarden. Ik weet dat het beter kan en moet, maar ze hebben nog even tijd nodig. Het zit eraan te komen en het was een goed georganiseerde wedstrijd!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Equigeniek