Micky Schelstraete & Nighstar
Micky Schelstraete & Nighstar Digishots

Micky Schelstraete over winst Horsefood voorselectie: “Nighstar liet zich heel goed rijden”

Dressuur

Tijdens de Horsefood voorselectie in Lisserbroek voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden deed Micky Schelstraete goede zaken. Ze won met haar vierjarige Nightstar (v. In Style) de rubriek met 84 punten. Lotje Schoots schreef de vijfiargen rubriek op haar naam met Musafa (v. Franklin) met 82 punten. 

Advertisement

9 voor de draf

Het was de derde wedstrijd voor Micky en de vierjarige hengst. “Ik heb heel erg fijn kunnen rijden”, vertelt ze enthousiast. “Hij was heel erg geconcentreerd op mij en hij liet zich goed rijden. Wij vonden zelf de galop en de stap beter dan de draf, maar de jury gaf hem voor de draf een 9. Voor de galop kreeg hij een 8,5 en voor de stap een 7,5. Hij kan heel goed stappen, maar dat liet hij gister iets minder zien. Voor de harmonie en de totale indruk kregen we een 8,5.”

Brave hengst

“Woensdag zijn we nog wezen lessen bij Emmelie Scholtens. Dat was weer de eerste keer sinds ze bevallen is. We hebben goed geoefend en ze gaf me tips mee voor de wedstrijd. Nightstar was met losrijden nog iets onder de indruk van de omgeving, maar in de proef was zijn focus helemaal bij mij. Het is een hele brave hengst en ook met andere paarden in de baan blijft hij heel goed bij de les”, vertelt ze.

Finale

De Horsefood finale vindt plaats op zondag 27 maart. “We gaan nu lekker doortrainen en oefenen op de stap. Dat kan hij harstikke goed en misschien is dat wel zijn beste gang. Thuis vordert hij ook heel goed en in de training. Ik heb zin in de finale!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots