Afbeelding

Subtop | Michele Lancee: “Ik was meteen gek van hem”

Dressuur

Michele Lancee won het oranje lint in het ZZ-Zwaar op de subtopwedstrijd Hoek van Holland. Haar proef met Milanco’s Gaudi (v. Amazing Star) leverde 62,57% op.

Advertisement

Studenten

“Mijn voorbereiding voor de wedstrijd was niet zo goed”, lacht Michele. “Ik had de hele week studenten over de vloer van het Lentiz college. Samen met Annemarie van der Toorn geef ik training aan de studenten. Het rijden van mijn eigen paarden schoot er een beetje bij in. Al waren ze wel helemaal zen van de oefeningen die de studenten moeten leren. Vrijdagavond gingen we met de hond naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse enting, maar het ging niet goed met hem. Hij is ter plekke ingeslapen. Zaterdag heb ik heel even gereden, maar niet zo serieus. Mijn hoofd stond er niet naar.”

Oefenrondje

“Ik zag de wedstrijd als oefenrondje, maar het pakte goed uit. Ik rijd graag één proef zodat ik me daar goed op kan concentreren. De draftour is meestal wel goed, maar in de galop laat ik nog wel wat punten liggen. Hij neemt het dan een beetje over en ik laat hem gaan. Hij is erg groot en dit weekend lukte het best goed om hem bij elkaar te houden. Als dat beter gaat kunnen we best naar de 65% toe denk ik, maar daar hebben we nog wel wat huiswerk voor”, vertelt ze. De combinatie kreeg meerdere 7,5’en voor de uitgestrekte galop en een vliegende wissel. De jury schreef ook zeer positief commentaar op de protocollen.

Lichte Tour

Michele heeft de vos vier jaar onder het zadel en aangeschaft via haar buurvrouw en trainster Danielle van Mierlo. “Ik was meteen gek van hem. Hij was eigenlijk aan iemand anders verkocht, maar toen ik hem mocht proberen vond ik hem meteen heel erg leuk. Het is een paard die iets meer tijd nodig heeft omdat hij zo groot is, maar dat gaat nu super goed. Ik hoop volgend jaar Lichte Tour te rijden met hem. Gaudi is wel een echte man, hij kan heel braaf zijn maar als je hem aan het werk zet en heet maakt heb je je handen vol. Vroeger wilde je Z worden en als je dat bereikt had ging je je wereld weer groter maken. De Lichte Tour lijkt me heel gaaf, maar het belangrijkste is dat hij gezond blijft.”


Gaudi met Robyn Hood (zus van Linda Tellington) tijdens een wrap training 

TTouch

De amazone heeft nog een zevenjarige Fries op stal. “Met hem ga ik Z2 starten. Mijn droom is om met beide paarden subtop te rijden”, vertelt ze enthousiast. Michele heeft een opleiding gevolgd voor ttouch en geeft daar training in. “Het is onwijs leuk om daar mee te werken, maar in Nederland is het minder bekend. Het is een bodywork met je paard en heeft raakvlakken met een massage en fysiobehandeling. Je kunt zoveel zelf doen met je paard, dat is bizar om te zien. We werken met wraps, dat zijn bandages die je om je paard heen legt zodat hij bewust wordt van zijn lichaam, en met grondwerk. Op 27 mei komt Linda Tellington naar Nederland voor een demonstratie. Ze is 82 jaar en reist de hele wereld over om haar verhaal te doen over ttouch. Ik ga haar dan voor het eerst zien en kijk daar enorm naar uit!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Michele Lancee

Gaudi met Robyn Hood (zus van Linda Tellington) tijdens een wrap training