Afbeelding
Kiek Ens fotografie

Subtop | Laurie Vervoort: “Ik wilde het graag proberen in de Lichte Tour”

Dressuur

Laurie Vervoort beleefde een uitermate succesvolle wedstrijddag in Reuver. Ze reed haar Just a Miracle (v. Everdale) naar de overwinning in de Prix St. Georges met 67,43%. In het ZZ-Zwaar mocht ze het rode lint ophalen waarbij ze tot een score kwam van 67,50% met haar Jaguar (v. Hofrat).

Advertisement

Debuut

Laurie is enthousiast over de verrichtingen van haar paarden. “Just a Miracle maakte zijn debuut in de Lichte Tour. Het ging best wel goed en ik was er heel tevreden over, ondanks dat we nog best wel dikke fouten maakten. Het drafgedeelte ging heel fijn, dat is de laatste tijd steeds meer steady geworden. Een serie mislukte en een pirouette was niet zo mooi. De appuyementen gingen wel heel fijn. Ik wilde het graag proberen in de Lichte Tour en dat heeft goed uitgepakt. De jury vond ons een mooie combinatie en ze schreven ook dat het een harmonieuze proef was.”

Grand Prix

“Jaguar ging ook best wel fijn. Een week ervoor reden we in Someren en daar had hij nog best wel last van spanning. Nu kreeg hij al weer wat meer ritme en het was een geslaagde wedstrijd. Hoe moeilijker het wordt hoe beter hij het doet. Ik heb hem al sinds hij 2,5 jaar oud was en ik heb hem alles zelf geleerd. Dat geldt hetzelfde voor Just a Miracle. Ons doel is wel de Grand Prix en ik hoop dat we daar kunnen komen. Het liefst met beide paarden”, lacht ze. 

Harmonieus beeld

Ze vervolgt “Just a Miracle is best wel scherp, Jaguar is meer steady en daar kun je meer van op aan. Het zijn allebei hele leuke paarden, zeker voor het hogere werk. Daar wil ik ze ook nog voor aanhouden. Jaguar is een poosje thuis geweest. Het was nu zijn tweede keer na een hele lange tijd en zijn derde wedstrijd in het ZZ-Zwaar. Hij heeft een hele fijne stap, een goede draf en veel aanleg voor het verzamelde werk. Zijn meewerkende karakter siert hem. Ook de jury vond het een harmonieus beeld en een mooie proef.”

Internationaal

“Ik wil met Jaguar ook naar de Lichte Tour en het lijkt me leuk om aan het einde van de zomer een keer internationaal te starten als het goed gaat. Voor nu wil ik nog hoger scoren en mijn proeven verbeteren. Ik heb ook nog een zevenjarige en zo probeer ik er altijd twee mee te nemen op wedstrijd. We trainen bij Remy Bastings en dat gaat heel erg fijn. Alle paarden lopen op hetzelfde niveau en dat is wel erg handig!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Kiek Ens fotografie