Brem Beers & Start-Up
Brem Beers & Start-Up Paardensportfoto.nl

Subtop | Brem Beers: “Ze heeft een gouden karakter”

Dressuur

Zondag won Brem Beers het oranje lint de Prix St. Georges in Hillegom. Ze reed haar Start Up (v. Stalypso) naar 65,15%. De amazone heeft de merrie zelf opgeleid naar Lichte Tour-niveau. “Het smaakt naar meer”, vertelt ze enthousiast. 

Advertisement

Ontspannen

“Ik ben zelf heel tevreden over de proef”, vertelt Brem. “De dag van te voren liep ze heel fijn en met losrijden ook. Ze was lekker ontspannen en ik hoopte dat ze dat vast zou houden. We kunnen echt nog wel beter dan we nu hebben laten zien. Ik was al een tijdje niet meer met haar op pad geweest. Er zaten nog twee kleine foutjes in de proef en de score kan zeker omhoog.”

Mooie cijfers

Ze vervolgt “Voor het drafgedeelte kregen we veel 7’ens en voor het uitstrekken 8’en. De pirouettes doet ze ook heel goed, daar blinkt ze wel in uit. Voor de appuyementen en schouderbinnenwaarts kregen we 7,5’en, het beeld is heel steady. Het is een paard met drie hele fijne gangen”, vertelt ze over de merrie. “Ik rij haar nu vier jaar voor een familie en ik mag haar beschouwen als mijn eigen paard. Ze is nu zestien jaar en springgefokt, voordat ze bij mij kwam had ze een keer Z gelopen. Ik heb haar verder opgeleid naar de Lichte Tour en ik hoop dat we de Zware Tour gaan halen”.

Zware Tour

De jury schreef ‘mooi harmonieus beeld, jammer van de foutjes en mooie combinatie die nog verder kan komen’. Brem vertelt over haar plannen “Ze pakt het Zware Tour-werk heel goed op. De piaffe doet ze al heel goed en we zijn aan het oefenen met de passage. Ik heb met een ander paard een keer eerder Zware Tour gereden, maar toen kwam corona. Hij is toen met pensioen gegaan waardoor ik nog nooit Grand Prix heb gereden. Met mijn eigen paard rij ik internationaal bij de Young Riders en daar ligt ook de focus op. Ik zou heel graag met Start de overstap willen maken naar het hoogste niveau. Ze heeft een gouden karakter en doet er op wedstrijd nog een stapje bij. Ik wil eigenlijk alleen maar paarden met zo’n karakter”, lacht ze.  

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Paardensportfoto.nl