Daniélle Kea & Divaldi
Daniélle Kea & Divaldi Boelo Meijer

Subtop | Daniëlle Kea: “Door Divaldi ben ik overgestapt naar de dressuur”

Dressuur

Daniëlle Kea wist op de subtopwedstrijd in Hillegom een goed resultaat te behalen. Ze reed de Vivaldi-zoon Divaldi naar een eerste en zesde plaats in het ZZ-Zwaar. De proeven leverden 69,57% en 63,93% op.

Advertisement

Galop

Daniëlle vertelt over haar proeven “Ik heb fijn kunnen rijden. De galoptour is een sterk punt van hem en dat zie ik ook vaak terug op de protocollen. Tevens is dat ook het moeilijke punt voor mij, ik heb zelf nog wel moeite met de pirouettes. Tijdens de wedstrijd vind ik dat heel moeilijk en nu zaten er ook twee flut pirouettes bij. Dat is echt nog wel een punt voordat we overstappen naar de Lichte Tour. Ik wil pas overstappen als de pirouettes bevestigd zijn.”

Lichte Tour

“Hij heeft een hele goede draf en hij schaart heel mooi in de zijgangen. De stap is voldoende, maar hij blinkt meer uit in de draf en de galop. Op de wissels scoren we goede punten, maar ook die verdienen nog aandacht”, vertelt de gedreven amazone. De juryleden schreven ‘fijn beeld, zeer correct voorgesteld en een nette proef’. Daniëlle vervolgt “We kregen een 8 voor de galop en 8’en voor de uitgestrekte draf. Ik wil in maart nog twee keer ZZ-Zwaar starten en dan hoop ik mijn punten te hebben voor de Lichte Tour. In het outdoorseizoen wil ik graag Prix St. Georges rijden. Dat is voor mij helemaal nieuw, maar ik vind het een hele leuke uitdaging.”

Omschakeling

Daniëlle is opgegroeid met paarden, maar reed eerder nog geen dressuur. “Ik heb veel paarden opgeleid voor de verkoop, maar Divaldi heeft mij laten switchen naar de dressuur. Ik vind het een eer dat ik hem over heb kunnen nemen van mijn moeder. We lessen bij Nicole van Amerongen, maar door een drukke baan is dit niet wekelijks mogelijk. Mijn moeder is mijn steun en toeverlaat en zij helpt mij overal bij. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Boelo Meijer