Lotte Nefkens & Horsea's Kenzo
Lotte Nefkens & Horsea's Kenzo Natascha Meijndershagen

Subtop | Lotte Nefkens: “Ik dacht dat wordt nooit een goed sportpaard”

Dressuur

De zussen Lotte en Karolien Nefkens waren succesvol op de subtopwedstrijd in Franeker. Beide amazones debuteerden met hun paarden in het ZZ-Zwaar en in de Grand Prix. Lotte reed haar Horsea’s Kenzo (v. Apache) naar twee vierde plaatsen met 61,86% en 62,14%. Met de Andretti-zoon Game Boy werd ze zevende en negende in het ZZ-Zwaar. Zus Karolien werd in de Grand Prix vierde met Horsea’s Ipache (v. Apache) met 65%.

Advertisement

Positief gejureerd

Lotte vertelt: “Kenzo hebben we als veulentje gekocht en hij was altijd een beetje een lelijk eendje. Eerst dacht ik: ‘Dat wordt nooit een goed sportpaard.’ Hij was altijd wat schraal. Maar toen ik hem ging rijden, was het een superleuk en fijn paard. Hij is nu zeven jaar en heeft zijn debuut gemaakt in het ZZ-Zwaar. Hij is best wel groot, maar ik wilde het toch een keer proberen om ZZ-Zwaar te rijden. Ik vind dat er in de subtop heel positief gejureerd wordt. Dat hij nu al meteen een prijs mee naar huis neemt en winstpunten heeft gelopen, is supergoed.”

Lichte Tour

Ze vervolgt: “Kenzo stond er goed aan, het is een paard dat bij spanning in zichzelf kan keren, maar dat gebeurde deze keer niet. Hij bleef er aan trekken en ik was blij met hoe hij zijn best deed. We hadden nog wel wat foutjes, maar hij bleef meer bergop galopperen. Als ik hier al 62% mee rijd en we halen de foutjes eruit, kunnen we hele goede punten gaan rijden. Hij kreeg mooie cijfers voor de serie en de middengalop. De pirouette naar links was ook heel mooi en de zijgangen kan hij ook fijn. De andere pirouette was iets teveel verzameld, hij wil al rond als een Grand Prix-paard. Kenzo wil zo graag voor je werken en heeft altijd goede zin. Hij laat al veel aanleg zien en ik wil hem nu nog wat meer bevestigen in het ZZ-Zwaar. Het doel is wel om dit jaar Lichte Tour te gaan rijden met hem, het is een paard dat snel leert.”

Veel go

Ze debuteerde ook maar haar tweede troef Game Boy. “Hij werd iets te ijverig waardoor ik hem onderweg iets verloor. Beide paarden deden ontzettend hun best, maar het moet nog meer bevestigd worden. Game Boy heeft veel go en de series gingen fijn. Hij doet makkelijk zijn ding, maar mag daarin nog iets meer losgelaten blijven. Het is denk ik ook een kwestie van ritme opbouwen. Ik heb hem één keer ZZ-Licht gestart een paar maanden geleden. We zijn nog niet super lang een combinatie en ik wil hem ook eerst meer bevestigen in het ZZ-Zwaar voordat we overstappen naar de Lichte Tour.”

Grand Prix-debuut

Zus Karolien maakte haar debuut op het hoogste niveau. “Dat was echt super gaaf. Ik heb dat paard ook een paar keer gestart en vorige week behaalden we nog 66% in de Intermediaire II. We hebben hem zelf gefokt en Karolien heeft hem opgeleid. Het was voor beide de eerste keer. Het is heel leuk dat het zo is uitgepakt”, vertelt Lotte.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Natascha Meijndershagen