Suzanne Swinkels en Hot N' Sweet
Suzanne Swinkels en Hot N' Sweet Foto: Ruth Kuijpers

Suzanne Swinkels over Lichte Tour-debuut: “Ik had hier vooraf voor getekend”

Dressuur

Suzanne Swinkels debuteerde afgelopen donderdag in de Lichte Tour in Someren. Ze reed haar Hot N’ Sweet (v. Connaisseur) naar de zesde plaats met bijna 61% in de Prix St. Georges. Het is voor de amazone haar derde paard die ze naar de Lichte Tour heeft gereden.

Advertisement

Liefde op het eerste gezicht

De zwarte ruin is bijna anderhalf jaar in eigendom van de amazone uit Thorn. “Ik zag voor het eerst op wedstrijd toen hij vier jaar oud was. Hij werd toen door iemand anders gereden en ik was direct fan van het paard. Hij had al ZZ-Licht gelopen toen ik hem kocht en we zijn samen in het Z2 begonnen. Donderdag reden we voor het eerst de Prix St. Georges-proef en we hadden nog wel wat foutjes. Vooraf had ik getekend voor dit resultaat. Zijn kwaliteit is dat hij maar blijft gaan, alleen nu moeten we dat nog beter doseren. Hij heeft heel veel zin om voor je te werken, aan hem zal het nooit liggen dat hij het niet wilt doen.”

Lichte Tour

De combinatie reed in januari voor het laatst een wedstrijd. “Ik wilde heel graag Lichte Tour rijden en we moesten nog wat meer aan de series en pirouettes werken. We hebben het ZZ-Zwaar overgeslagen en ik heb wat langer naar dit debuut toe gewerkt. Ik wilde ook graag een outdoor wedstrijd rijden omdat ik dat prettiger vind”, vertelt ze. “Het drafgedeelte ging heel goed, we kregen alleen een tactfout in de middendraf. De serie om de drie was heel mooi en hij blinkt uit in de uitgestrekte gangen.”

Droom

De jury schreef ‘knap gereden en knappe combinatie’. Suzanne vertelt “Ik hoop dat we foutloos kunnen gaan rijden en de scores daardoor omhoog kunnen. Als hij zijn energie wat meer kan verdelen en ik wat minder spanning heb moeten we een heel stuk omhoog kunnen. We hebben ook nog niet zoveel ervaring samen. Ik noem hem op stal wel eens een arrogant ventje, hij lijkt zo vol van zichzelf. Ik ben stapelgek op hem vanaf de eerste dag dat ik hem heb. Ik wil zeker de Intermediaire I met hem gaan rijden. Thuis zijn we al bezig met het zwaardere werk en het zou een droom zijn om dat te gaan halen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Ruth Kuijpers