Sanne van Grotel met Rambo
Sanne van Grotel met Rambo Digishots

Subtop | Sanne van Grotel: “Ik verwacht wel dat hij het gaat doen”

Dressuur

Sanne van Grotel reed afgelopen donderdag haar Rambo (v. Rock Forever) de ring binnen op de subtopwedstrijd in Someren. Ze wisten hun Prix St. Georges-proef winnend af te sluiten met 66,62%.

Advertisement

Veiling

Als vijfjarige werd het paard aangekocht via de Equine Elite veiling. “Ik reed hem zelf tijdens de veiling en hij werd tijdens de veiling niet verkocht. Ik was heel erg gek van hem en mijn zus kwam naar me toe en zei: ‘we hebben hem!’. Ze heeft hem kunnen kopen nadat de veiling afgelopen was. Ik heb Rambo zelf opgeleid en na de coronapandemie zijn we twee keer op wedstrijd geweest. Het wordt steeds makkelijker om de proef door te komen. Hij is super lenig en wilt heel graag voor me werken.”

Dure punten

De combinatie kreeg 7,5’en en 8’en voor de galopappuyementen, series en het afgroeten. “In draf ga ik soms nog iets te hard rijden. Ik moet leren dat hij dan nog mooier op het achterbeen gedragen blijft. In de stap vindt hij het soms nog moeilijk met de keertwendingen, dat is een aandachtspunt. Over het geheel moet het nog beter en mooier afgewerkt. De pirouettes reed ik zelf wat slordig, die zou ik wat mooier mogen inrijden. Hij kan dat wel heel mooi en ze tellen ook nog eens dubbel. Dat zijn dure punten als dat wat minder gaat”, is de amazone kritisch over haar proef.”

Grand Prix

“Als jong paard was Rambo niet altijd zo makkelijk, hij kon best wel ril zijn en bang van andere paarden. Hij was nooit gemeen, maar hij is nu goed ontwikkeld en volwassen geworden. Het is een heel eerlijk en lief paard. Ik denk dat hij nooit meer bij ons weg gaat. We zijn al met de piaffe, passage en de series bezig en het is wel de bedoeling om naar de Grand Prix toe te werken. Ik wil het wel goed doen en met mijn trainster Jacqueline Fiechter ga ik daar aan werken. Er zit nog heel veel rek in en ik wil nog nog wat K&U wedstrijden rijden zodat we ook een keer internationaal kunnen starten. Dat is voor nu het doel en dat pakt hij goed op.”

Opvolgers

De Grand Prix-amazone runt haar eigen dressuurstal en heeft enkele paarden in training. “Ik heb ook nog een zesjarige High Five staan en ik denk dat dat ook een leuk subtoppaard gaat worden. Aan het einde van het jaar komt onze nu tweejarige Daily Diamond naar huis, en we hebben nog een jaarling van Le Formidable. Voor de toekomst ziet het er goed uit. Ik heb een hele leuke tienjarige Metall in training en die wil ik in het ZZ-Zwaar gaan uitbrengen. Ik vind het leuk om één of twee paarden in de subtop te hebben en wat jonge paarden ernaast. Dat geeft veel uitdaging en is een leuke afwisseling”, lacht ze.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Digishots