Bart Veeze - Imposantos
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Bart Veeze - Imposantos NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Dubbelslag voor Bart Veeze in eerste onderdeel ZZ-Zwaar en Lichte Tour

Dressuur

Bart Veeze wist een stevig beginpunt neer te zetten met zijn twee hengsten Imposantos (Lichte Tour) en Kyton (ZZ-Zwaar). Met de gitzwarte Imposantos wist hij de juryleden te bekoren en zijn proef werd beloond met een prachtige score van 75,10%. 

Advertisement

Constante cijferlijst

Een proef zonder grote fouten met een constante mooie cijferlijst, dat lukte Bart al op de eerste dag met zijn Imposantos. Twee van de drie juryleden plaatsen de combinatie op de eerste positie. Tweede in het eerste onderdeel werd Dominique Filion met Dettori. Voor hun proef ontvingen ze 74,51%. Hans Peter Minderhoud en zijn relatief onervaren Syrakus volgen op plaats drie met 74,17%. Het kan morgen in de alles beslissende kür op muziek nog alle kanten op in de Lichte Tour.

Uiteenlopende scores

In het twintigkoppige deelnemersveld in het ZZ-Zwaar werd zijn proef met Kyton (v. Ferguson) beloond met 74,38%. De juryleden lagen nog niet helemaal op één lijn, de scores liepen uiteen van 71% tot 77%. De proef met Kyton was nog niet geheel foutloos want er slopen nog wat foutjes in de serie om de vier. Wie weet wat de combinatie morgen weet neer te zetten.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar kwamen Marieke van der Putten en Kuvasz RS2 dicht bij de score van Bart. Hun proef leverde 73,90% op. Op plaats drie en vier volgde Renate van Uytert met haar hengsten Johnny Depp (73,05%) en Just Wimphof (72,29%). Diederik van Silfhout en Dante US werden vijfde met 71,71%.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots