Mandy Theunissen met J'Adore
Mandy Theunissen met J'Adore

Subtop | Mandy Theunissen: “We mogen Lichte Tour!”

Dressuur

Het weekend van Mandy Theunissen kon niet beter verlopen. Met de zelfgefokte J’Adore (v. Desperado) wist ze de eerste en tweede prijs op haar naam te schrijven in het ZZ-Zwaar. De proeven in Beuningen werden beloond met 67,43% en 67,50%. De combinatie is hiermee Lichte Tour-startgerechtigd.

Advertisement

Debuut

De amazone is tevreden over haar proeven. “Het ging voor mijn gevoel wel goed en ik kon er fijn aan rijden. We hebben haar zelf gefokt, zadelmak gemaakt en opgeleid. Samen zijn we zo ook de wedstrijden doorgegaan. We moesten nog één winstpunt voor de Lichte Tour en nu mogen we over. Over twee weken staat ons debuut gepland en dan zal ze mijn zelf opgeleide tweede Lichte Tour-paard worden”, is Mandy enthousiast.

Eigen pensionstal

“Ze scoort goed op de series en springt hele makkelijke wissels. Het is een fijn en bewerkpaard paard met drie goede gangen en een goed achterbeengebruik. Het galopgedeelte maar ook de zijgangen liggen haar wel. Ze is heel makkelijk in de buiging en los in het lijf. Na de proeven sprak ik de jury en die vond het ook een heel fijn bewerkbaar paard en dat ik haar fijn had voorgesteld. Ik wil dicht bij mezelf blijven en van mij hoeft het niet spectaculair. Ze moeten lekker los zijn en de kans krijgen om dingen op een positieve manier te leren. Ik krijg één keer per week les van Anick Theunissen-Rutten en heb op dit moment zes paarden onder het zadel. Samen met mijn ouders run ik onze pensionstal Stal Theunissen in Malden. Mijn vader fokt ieder jaar één of twee veulens die ik later ga opleiden. De merries houden we wat langer aan en we verkopen ook regelmatig paarden. Mijn droom is toch wel om ooit een keer Grand Prix te rijden, maar daarvoor moeten ze dan niet al verkocht zijn”, lacht ze. 

Fokkerij

“Het is de bedoeling om zoveel mogelijk uit J’Adore te halen en enkele veulens te fokken. Ze zou dit jaar moeten bevallen maar ze heeft het veulen met zes maanden verworpen. Ik kon haar nu wel weer uitbrengen in de sport, dat is de keerzijde. Ze is een lief, eerlijk en betrouwbaar paard die graag voor je wilt werken. Nieuwe oefeningen pakt ze makkelijk op. Ik kijk voor nu eerst uit naar ons debuut en daarna hoop ik natuurlijk om nog verder met haar te komen!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Mandy Theunissen