Denise Nekeman - Boston STH
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Denise Nekeman - Boston STH NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Denise Nekeman: “Ik zit liever met pijn op het paard dan op de bank”

Dressuur

Denise Nekeman kwam met haar zwarte hengst Boston STH (v. Johnson) aan start op het NK Dressuur in de Zware Tour. Tijdens het rijden van haar Grand Prix-proef op zaterdag brak ze haar rib. Ze wist haar proef af te maken en eindigde op de vijftiende plaats met 69,76%. Met die proef selecteerde ze zich voor de kür op muziek waarin de combinatie zich wist op te waarderen naar de zesde plaats met 75,27%.

Advertisement

Veel pijn

“Een paar weken geleden heb ik griep gehad waarbij ik hel erg moest hoesten. Dat heeft bijna twee weken aangehouden en ik heb één keer zo hard moeten hoesten dat ik een scheurtje in mijn rib kreeg. Afgelopen week ging het een stuk beter en met rijden voelde ik ook niet echt meer iets. Ik had er geen last meer van. In de Grand Prix voelde ik een soort van knak en het deed meteen heel veel pijn. In de proef was ik alleen nog maar bezig hoe ik het tot een goed einde ging brengen. Ik was niet meer aan het rijden en kon bijna niet meer nadenken wanneer ik een hulp moest geven. Alles deed me zeer en dan wordt het een traag proefje. Toen ik klaar was kon ik er bijna niet af komen en de pijn werd steeds erger”, vertelt Denise.

Gebroken rib

Na haar proef bracht ze een bezoek aan de EHBO. “Ik zei tegen de EHBO dat ik iets voelde knakken en ik kon precies aanwijzen waar het zat. De EHBO liet er nog iemand anders naar kijken en die kon met 80% zekerheid zeggen dat het gebroken was. In het ziekenhuis zouden ze niet iets anders doen dan daar. Ik had al tegen mijn vader gezegd dat hij me af kon melden voor de kleine finale. Ik dacht dat onze proef niet goed genoeg was, ik had niet lekker gereden en had er geen fijn gevoel over. Wat bleek, we mochten kür rijden! Ik zou anders met een rotgevoel naar huis gaan dus ik wilde zondag graag rijden. De ambulancebroeder zei dat ik wel rustig aan moest doen en dat ik de dag erna meer last zou kunnen krijgen. Dat nam ik voor lief en met pijnstillers ging het rijden wel oké vandaag.”

Compiegné 

“Het gevoel in de kür was veel beter dan in de proef. Ik ben heel blij dat ik ben gaan rijden en super tevreden. Ik denk dat de eners wel heel goed gelukt waren en de appuyementen. Na de kür had ik ook nog een dopingcontrole, alles kwam samen leek het wel. We gaan nu een paar dagen wat rustiger aan doen, wat ook wel goed voor mijn lijf is en dan over twee weken naar Compiegné. Dat is één van mijn lievelingswedstrijden dus daar wil ik heel graag naar toe!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots