Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P.
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Emmelie Scholtens - Desperado N.O.P. NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Emmelie Scholtens op één en drie: “Dit was misschien wel mijn beste proef ooit!”

Dressuur

Emmelie Scholtens ging als een van de topfavorieten naar Ermelo en ze maakte het waar. Na een afwezigheid van acht maanden betrad Desperado N.O.P. (v. Vivaldi) het toneel met een weergaloze proef. De foutloze rit leverde hen de winst op in het eerste onderdeel met 79,30%. Met haar jonge troef Indian Rock (v. Apache) liet ze een zeer solide proef zien die vandaag goed was voor de derde plaats (76,50%). Dinja van Liere en Hermès (v. Easy Game) nestelden zich op de tweede plaats met 77,96%.

Advertisement

Rentree

“Ik ben super tevreden over beiden paarden”, vertelt Emmelie enthousiast. “Ook ben ik mega blij met de jonge Indian Rock. Ik voel dat het nog iets groenig is, maar dat vind ik zelf ook hartstikke logisch. Hij deed enorm zijn best in de ring en toen moest Desperado nog. Die ging thuis al wel heel lekker, maar we zijn al heel lang niet meer op wedstrijd geweest. Het voelde fantastisch. Dit was misschien wel mijn beste proef ooit met hem!”

Niet verwacht

“Desperado voelde echt perfect aan. Als hij een keer een foutje maakt kan hij wel eens zenuwachtig worden, maar dat gebeurde nu helemaal niet. Hij ging er echt voor, dat is een heel lekker gevoel. Met beide paarden heb ik geen baan verkend, dat is met hun echt niet nodig. Ze kijken nergens naar en doen echt hun ding in de ring. Dat zegt ook wel iets over hun karakter. Ze hebben geen zwakke punten en voor zo’n score moet je overall wel rond de 8 zitten. Dat is gewoon echt heel goed. Ik had niet verwacht om boven Dinja te staan. Die heeft het de laatste tijd zo goed gedaan. Ik ga nu even genieten van dit moment en dan is het op naar morgen!” 

Klassement

Op de tweede plaats eindigden Dinja van Liere nadat er een paar kleine foutjes ontstonden in haar proef met Hermès. Met haar tweede nog relatief onervaren paard Hartsuijker werd ze vijfde met 73,89%. Op de vierde plaats eindigde Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 met 73,98%, die in het klassement op de derde plaats staat. De kür op muziek is morgen live te volgen via Clipmyhorse en Paardensporttv en begint om 14.30 uur

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots