Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P.
CPEDI de Peelbergen 2021
© DigiShots
Sanne Voets - Demantur RS2 N.O.P. CPEDI de Peelbergen 2021 © DigiShots DigiShots

Sanne Voets scoort hattrick in Denemarken: “In de kür kon ik dat gouden randje wel vasthouden”

Dressuur

Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) reisden deze week af naar het Deense Randbol voor de parawedstrijd bij Blue Hors. De combinatie is in vorm en scoorde een hattrick door alle drie de proeven te winnen. In de teamtest en individuele proef was het goed voor 76,08% en 76,30%. In de kür op muziek op zondag was het 79,12% wat hen het oranje lint opleverde.

Advertisement

Wereldtop aanwezig

“Het was voor ons weer de eerste internationale wedstrijd sinds Tokyo. Eigenlijk de eerste wedstrijd van de nieuwe Paralympische cyclus richting Parijs. Ik wilde al langer een keer bij Blue Hors rijden, maar deze wedstrijd valt altijd heel dicht op Indoor Brabant. Nu we dit jaar niet in Den Bosch konden rijden, hadden we dan eindelijk de kans om naar Denemarken te gaan. De faciliteiten waren super, met grote vaste stallen voor de paarden en goede bodems. In mijn grade was ook vrijwel de hele wereldtop aanwezig”, vertelt Sanne. 

Best of the best

Ze vervolgt “Demantur liep een fijne eerste proef, waar ik zelf nog iets voorzichtig reed. Op de tweede dag had ik in het losrijden een super goed gevoel, maar raakte ik de energie in de verwarmde wedstrijdhal een beetje kwijt. Maar zondag in de kür kon ik dat gouden randje wel vasthouden. Dit was echt onze beste proef van de week. Net voor de prijsuitreiking kreeg ik te horen dat we ook de extra prijs voor ‘best of the best’ hadden gewonnen. Die prijs ging naar de combinatie met de hoogste overall score. Ik heb weer enorm kunnen genieten van de muziek en van de lichtheid die Demantur zo speciaal maakt!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots