Afbeelding
Kathleen van Winden

Subtop | Sanne Voets: “Demantur RS2 N.O.P. blijft zich ontwikkelen”

Dressuur

Sanne Voets wist zondag de Intermediaire I-rubriek op haar naam te schrijven in Uden. Ze reed haar Demantur RS2 N.O.P. (v. Vivaldi) naar 67,28%.

Advertisement

Pittige proef

Sanne is enthousiast als we haar spreken over haar proef: “Het was leuk. Het is sowieso fijn als je een proef steeds meer in de vingers krijgt. Dat de uitslag dan ook mee valt is altijd leuk. Ik vind de Intermediaire I-proef best een pittige proef. De oefeningen komen snel achter elkaar. Ik rij thuis eigenlijk nooit hele proeven. In de training gaat het er mij vooral om dat ik Dem licht en zacht kan blijven rijden. Als dat goed voor elkaar is, worden de oefeningen en lijntjes vanzelf makkelijker.”

Draftour

Ze vervolgt “In de proef was met name het drafgedeelte heel makkelijk. Demantur kan heel goed draven en galopperen, maar de draf vind ik soms nog wel lastig in de proef. In de galop hadden we een grote fout in de pirouettes, ik kan soms lastig inschatten hoe klein ik kan gaan. Dit soort wedstrijden zijn er niet perse om foutloos te willen rijden, maar om te leren hoe je het beter in de vingers krijgt. Ik had heel erg gehoopt dat we op Indoor Brabant mochten rijden in de Lichte Tour. Helaas zijn de 4*rubrieken gecanceld waardoor dat niet door gaat.”

Zware Tour

De amazone is al zes jaar een combinatie met Demantur, maar blijft verbetering voelen. “Hij blijft zich ontwikkelen en kan steeds beter op het achterbeen blijven. Dat komt in alle oefeningen terug waardoor de verruimingen mooier zijn en de zijgangen beter uit de verf komen. De wissels worden groter en rechter, ik ben er best wel blij mee. We werken thuis door naar de Zware Tour en daardoor moet ik nog beter leren mijn hulpen te doseren. Ik train al tien jaar bij Emmelie Scholtens, maar sinds Demantur in eigendom is van RS2 Dressage, helpen Seth Boschman en Marieke van der Putten ons ook regelmatig. Dat werkt heel goed, ze zitten heel erg op dezelfde lijn. Het sluit heel goed op elkaar aan en ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst.”

Parasport

“Op korte termijn was Indoor Brabant de bedoeling, maar dat gaat niet door. Wellicht dat we nog een andere wedstrijd gaan rijden. Thuis trainen we door naar de Grand Prix, ik zou het heel erg gaaf vinden als dat lukt. In de parasport heb ik het NK Dressuur en het WK in Denemarken op de agenda staan. Ik weet nog niet precies hoe de weg daar naar toe eruit zal zien, maar ik kijk er naar uit!”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Kathleen van Winden