Karen Nijvelt - Elysias
CDI Compiegne 2022
© Digishots
Karen Nijvelt - Elysias CDI Compiegne 2022 © Digishots digishots

Karen Nijvelt vierde met bijna 78% in GP kür Compiégne: “Dit was wel een wauw gevoel!”

Dressuur

Karen Nijvelt reisde met haar Grand Prix-paarden Elysias (v. Jazz) en Darwin (v. Maestro) naar Compiégne (Frankrijk) om daar deel te nemen aan de CDI3*. Met de zwarte Elysias werd ze derde in de Grand Prix met 71,70% en vierde in de kür op muziek met 77,82% in een sterk deelnemersveld. Darwin liep in zijn Grand Prix-proef 66,48% bij elkaar. Met hem rijdt ze morgen nogmaals de Grand Prix.

Advertisement

‘Beste paard wat ik ooit gereden heb’

Karen is zeer enthousiast over de prestaties van haar zwarte ruin: “Hij wordt de laatste wedstrijden iedere keer beter en beter. Dit was wel een wauw gevoel en alles valt steeds meer op zijn plek. Hij is zo relaxed en doet mega zijn best in de ring. Ik kan hem nu echt vertrouwen en dat is een onbeschrijfelijk gevoel. We wisten altijd wel dat hij het beste paard zou zijn dat ik ooit heb gereden, maar dat het er nu zo uitkomt is fantastisch. De wereldtop rijdt hier mee en Elysias strijdt gewoon mee. Er is nog zoveel ruimte voor verbetering dat het nu echt leuk wordt om de puntjes op de i te zetten. Als hij nog meer rust en vertrouwen krijgt kan hij nog wat meer halslengte houden.”

Nieuwe kür

“Ik was al heel erg blij met de Grand Prix-proef, hij was daar net iets scherper dan in de kür. De series zijn fantastisch maar de drafappuyementen rijden we nu ook voor 8’en. Zijn stap is goed en er is in principe niks wat hij niet heel goed kan. Iedere wedstrijd verbetert hij nog en hij wilt het heel graag voor me doen. Onze nieuwe kür heb ik voor het eerst op het NK in Ermelo gereden en hij paste nu nog wat mooier. Hij was in de kür ook weer heel relaxed, maar één pirouette was iets minder mooi. Er zaten wat kleine afstemmingsfoutjes in, maar we maakten geen grote fouten. Hij scoort hoog op de onderdelen, maar ook op de artistiek. De muziek van de Carpenters valt goed in de smaak bij de jury.”

Voorbereiding

“Tijdens de proef van Darwin werd de rubriek stilgelegd en ging even later toch door. Daardoor heb ik veel te kort losgereden en we hadden nog wat haperingen in de proef. Hij deed het heel goed, maar we hadden meer voorbereidingstijd nodig. Ik hoop morgen nog een keer met hem te knallen!”

Bekijk hier een video van de kür met Elysias.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Digishots