Kim Noordijk met D'Joep
Kim Noordijk met D'Joep Le-fotografie

Kim Noordijk wint K&U-wedstrijd Aerdenhout: “Op naar het NK!”

Dressuur

Kim Noordijk won zondag de kader en uitzendingswedstrijd in Aerdenhout met haar NRPS-hengst D’Joep (v. Desperado). Met 2% voorsprong schreef ze de Prix St. Georges op haar naam met 70,34%. 

Advertisement

Simpele proef

“Hij voelde al super fijn aan met losrijden en was de hele week thuis ook al top”, steekt Kim van wal. “Hij geeft op een wedstrijd altijd alles en hij was mooi geconcentreerd wat tot een mooie score leidde. De proef had een heel sterk drafgedeelte waar hij heel veel balans had. De zijgangen sprongen er deze keer ook echt goed. De series kwamen mooi tot zijn recht en eigenlijk liep hij de hele proef heel simpel.”

Internationaal

De combinatie kreeg 8’en voor de uitgestrekte galop en het afgroeten. “In de pirouettes hadden we nog een paar kleine dingetjes, die kan hij nog beter dan we nu lieten zien. Hij heeft zoveel aanleg voor het sluiten, dat gaat thuis dan nog net iets beter dan op wedstrijd. De jury vond ons een hele mooie combinatie en dat ik hem netjes had voorgesteld. Ze zagen ook de potentie van hem. We moesten nog één score om internationaal te mogen rijden en daar had ik nu voor gereden. Als eerste staat het NK Dressuur op de planning en daarna zou ik in de zomer wel internationaal willen gaan rijden.”

Werken richting het NK

De amazone werd afgelopen dinsdag eerste en derde in het ZZ-Zwaar met haar tweede subtoppaard Jupiter (v. Eye Catcher). Deze hengst heeft hiermee zijn ticket voor het NK Dressuur verdiend. “Ik wil ze beide meenemen naar het NK. Na een wedstrijd ga ik weer een klein beetje afbouwen zodat ik later weer kan opbouwen naar het NK toe. De komende weken doen we het wat rustiger aan en voor het NK gaan we nog een keer lessen bij Emmelie Scholtens om de puntjes op de i te zetten”, besluit ze enthousiast. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: LE-fotografie