Linda Verwaal met Be Smart
Linda Verwaal met Be Smart Linda Verwaal

Abrupt einde voor Linda Verwaal op CDI3* Waregem: “Het zou onze eerste internationale wedstrijd zijn”

Dressuur

Linda Verwaal nam deel aan de CDI3*in het Belgische Waregem in de Zware Tour. Na een noodlottige val vanuit de vrachtwagen bleek ze een blessure aan haar voet te hebben opgelopen. Hiermee komt er een abrupt einde aan deze wedstrijd voor haar.

Advertisement

Uit de vrachtwagen gevallen

“Ik had al even baan verkend met Be Smart en hij stond er heel mooi aan. Daarna zaten we gezellig wat te drinken met Tosca (Visser, red.) en Jonna (Schelstraete, red.). We zouden nog even gauw hooi voeren en daarna wat gaan eten. Ik wilde het hooi uit de vrachtwagen pakken, dat is iets meer dan een meter hoog bij de voerbakken. Ik kan die voet niet zo ver buigen vanwege een verbrijzeling die ik eerder heb opgelopen en ik viel uit de vrachtwagen”, vertelt Linda. 

Ziekenhuis

“We zijn gelijk naar het ziekenhuis gereden en die zeiden eerst dat het gebroken was. Ik heb me meteen afgemeld voor de wedstrijd, maar ben een dag later toch terug gegaan naar het ziekenhuis. Ik vond het verhaal een beetje vreemd en toen heeft er als nog een arts naar gekeken. Hij zag wel wat stukjes bot zitten, maar dat was al ouder. Hij zei dat ik mijn voet moest intapen en met mijn been omhoog moest zitten. Het zou dan met een paar weken weer goed zijn.”

Internationaal debuut

Ze vervolgt “Ik ben hier nog en we maken er een mooi feestje van met elkaar. Ik word met de auto naar het terrein gebracht en probeer daar met krukken te lopen. Ik kijk naar de wedstrijden en vanavond gaan we nog eten met zijn allen. De groom van Tosca, Mat Swinkels zorgt voor Be Smart. Het zou onze eerste internationale wedstrijd zijn en we waren er klaar voor. We hadden in Tolbert geoefend en hij stond er mooi aan. Helaas is dit even dikke pech voor ons en moeten we de revalidatie afwachten wanneer we weer kunnen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Linda Verwaal