Afbeelding
Foto: Foto4u.nl

Subtop | Marijke van Schaik: “Een gouden karakter!”

Dressuur Subtop

Op de subtopwedstrijd in Beesd, die in het teken staat om geld in te zamelen voor KIKA won Marijke van Schaik donderdag beide proeven in het ZZ-Zwaar in een groot deelnemersveld. Dit deed zij met ‘leenpaard’ Horsegym’s Queback (v. Quarterback) met scores van 66,64% en 66,21%. Niet helemaal de scores waar ze op hoopte, maar toch was ze zeker tevreden over de proeven.

Advertisement

Gouden karakter

“De proeven waren zo goed als foutloos, dus ik ben er zeker blij mee. In de stap raak ik nog een beetje de verbinding kwijt, dus dat kan nog beter. Hoogtepunten zijn altijd de wissels, de enkele en de series. Die gaan altijd goed en zijn ook nog eens dubbeltellers, dus dat is heel fijn. Hij heeft misschien niet het laatste talent, maar hij heeft wel een gouden karakter en zet zich altijd 100% in. Hij loopt altijd vooraan mee”, vertelt Marijke enthousiast.

NK-scores

“Ik hoopte mijn tweede score voor het NK te halen vandaag van 68%. Dat is helaas niet gelukt. Volgend weekend starten we nog drie dagen in Houten, dus misschien lukt het dan wel. Ik heb hem eigenlijk voor een seizoen overgenomen van een vriend, Rogier Alexander Prins, met oog op het NK. Hij heeft hem zelf opgeleid van de B tot aan de Lichte Tour. Eigenlijk was het voor één seizoen, maar misschien gaan we nog even door.”

Iwardo AF

Met Iwardo AF is Marijke inmiddels al twee keer internationaal gestart in de Lichte Tour. Zo was ze vorig weekend ook in Hagen. “Iwardo is echt een geweldig paard. Hij loopt echt overal steady rond. Met hem heb ik nu één score voor het NK van 71%. Die andere hoop ik ook nog te halen. Ik wil in ieder geval deze zomer nog met hem naar leuke internationale wedstrijden. Thuis zijn we al bezig met de éners en piaffe en passage. Hij pakt alles goed op, maar we doen het rustig aan. Ik wil hem alle tijd geven.” In Beesd wonnen ze de Prix St. Georges met ruim 67%.

15 paarden

Met 15 paarden op haar stal in Nuland in training en voor de verkoop is het druk voor de pas 25-jarige amazone. “Het is druk en het wordt ook steeds drukker, maar dat is alleen maar leuk”, sluit ze gedreven af.

Tom Verhoeven

In beide proeven in het ZZ-Zwaar in Beesd werd Tom Verhoeven tweede met Next Level’s Revolution (v. Franklin). Dit met scores van 66,29% en 65,86%. In de eerste proef was plaats drie voor Bo Burgers en Mi Novia A (v. Guardian) met 63,40%. In de tweede proef was deze plaats voor Jody Tisen met ruim 65%.

Bron: De Hoefslag