Micky Schelstraete - Knight Rider
CDI Exloo 2022
© DigiShots
Micky Schelstraete - Knight Rider CDI Exloo 2022 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Eerste internationale overwinning voor Micky Schelstraete en Knight Rider: “Nu in het b-kader!”

Dressuur

Micky Schelstraete timmert hard aan de weg bij de junioren met haar twee paarden Knight Rider (v. Uphill) en Gregwaard (v. Florencio). De junioren gingen vrijdag van start met de landenproef waarbij Micky haar persoonlijk record aanscherpte en de overwinning pakte met Knight Rider. Hun proef werd beloond met 72,32%. De grote vos Gregwaard werd vijfde met 71,41%.

Advertisement

Goed gevoel

Micky reed als een van de eerste deelnemers de ring binnen met Knight Rider. “Het maakt mij niet uit welke ik eerst moet rijden. Met twee paarden weet je nou eenmaal dat je vrij voorin en achterin zult starten. Knight Rider liep met losrijden al super fijn en hij gaf een heel goed gevoel. We hebben vaak nog een beetje spanning in de proef, maar dat was nu helemaal weg. We hadden geen echte fouten alleen een paar kleine rommeltjes. Dat we nu al zo’n mooie score rijden is heel fijn en ik weet dat het nog beter kan!”

B-kader

Het was de laatste b-kader score en de eerste a-kader score van de combinatie. “Ook was het zijn eerste internationale overwinning en scoorden we een nieuw PR. In de draftour zaten de mooiste stukken met de drafappuyementen, schouderbinnenwaarts en de middendraf. Ook de wissels en galopappuyementen gingen fijn waarvoor we mooie punten kregen.” Over haar Gregwaard is ze ook zeer te spreken: “Hij liep ook een hele fijne proef. Er zaten nog wel stukjes in die beter kunnen, maar ik ben heel tevreden. Met beide paarden zat ik in de top vier voor Nederland en ik kon me goed vinden in de punten. Met Knight Rider had ik niet zo’n hoge score verwacht en daar ben ik dan ook super blij mee.”

“Het begint nu echt te komen”, vertelt de amazone die met beide paarden een plaats in het b-kader heeft verdiend. “Ik hoop met beide paarden dit gevoel vast te houden. Als ze zo blijven lopen ben ik heel blij!”

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots