Micky Schelstraete - Gregwaard
CDI Lier 2022
© DigiShots
Micky Schelstraete - Gregwaard CDI Lier 2022 © DigiShots DigiShots

Micky Schelstraete en Lara van Nek op podium bij Junioren “Extra mooi lopen”

Dressuur

De Duitse Rose Oatley won dinsdag net als bij de pony’s ook bij de Junioren op CDI Lier. Met Rock Revolution (v. Rock Forever) reed ze een mooie 74,92% bij elkaar. Micky Schelstraete mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Gregwaard (v. Florencio 2) met een score van 71,52%. Met exact dezelfde score werd Lara van Nek met haar merrie Fariska (v. Vivaldi) derde. 

Advertisement

“Heel fijn kunnen rijden”

Micky vertelt over haar proef van vandaag: “Ik moest direct na de pauze. Toen ik de ring in reed stond de muziek nog keihard hard aan, daardoor kreeg hij spanning maar ging hij wel extra mooi lopen. Ik heb echt een fijne proef kunnen rijden, vooral het tweede drafgedeelte was mooi en de galop was ik eigenlijk ook heel tevreden over. In de stap zitten nog wel wat verbeterpuntjes. Voor de keertwending dribbelde hij een klein beetje aan en sowieso mocht in het hele stapgedeelte wat meer rust zitten.”

Nog beter

“CDI Lier is pas mijn vierde internationale wedstrijd samen met Gregwaard. Mijn hoogste score internationaal was tot nu toe 68,9%, dus ik had van tevoren totaal niet verwacht dat ik zo hoog zou gaan scoren. Ik hoop natuurlijk deze week dit gevoel vast te kunnen houden en het belangrijkste is om gewoon te genieten ervan. Misschien kan het nog wel een stukje beter zelfs, dat gaan we natuurlijk proberen”, zegt Micky ambitieus.

Kaderscores

Rowena Weggelaar scoorde bij de Junioren een B-kaderscore met Don Quichot (v. United). Ze namen de zesde plek mee naar huis met een score van 70,56%. Bij de young riders reed Brandy Bos als enige Nederlandse een kaderscore. Met Florett W (v. Sandro Hit) kreeg ze 70,35%, wat goed was voor de zesde plek.

De volledige uitslag van de Junioren is hier te vinden: https://results.equi-score.be/event/2022/17405/nl/resultlist/19

De volledige uitslag van de Young Riders is hier te vinden: https://results.equi-score.be/event/2022/17405/nl/resultlist/16

Bron: De Hoefslag