Claire Vermaes en Pem Verbeek met Matcho D van Prinsenhof's
Claire Vermaes en Pem Verbeek met Matcho D van Prinsenhof's Claire Vermaes

Claire Vermaes naar A-kaderscore op internationaal debuut: “Mega trots!”

Dressuur

Op hun internationale debuut tijdens CDI Lier werd Claire Vermaes vandaag vierde met Matcho D van Prinsenhof’s met 71,52%. De ponyrubriek is gewonnen door de Duitse Rose Oatley met 77,25%, Liezel Everaars pakte de tweede prijs en Mette Dahl werd derde. De Nederlandse Esmee Boers reed ook een A-kaderscore bijeen en kwam met 71,24% op de zesde plek.

Advertisement

Zenuwachtig

“Matcho liep echt heel fijn en deed super zijn best. We hadden wel wat kleine foutjes en we kunnen zeker nog beter, maar ik ben al zo blij met deze mooie A-kaderscore. Voor onze eerste internationale wedstrijd ben ik mega trots! Ik was wel echt heel erg zenuwachtig van tevoren. Toen ik eenmaal op Matcho zat werd dat gelukkig wel wat minder en kon ik me concentreren op het rijden. Mijn trainster en tevens ook de oude eigenaar van Matcho, Pem Verbeek, kwam ons helpen met losrijden vandaag, dat vond ik erg fijn”, vertelt de ijverige amazone.

Dubbel Brabants Kampioen

“Vorige week werd ik nog met twee pony’s Brabants Kampioen, met Matcho in het Z2 en met Crème de la crème in het M2. Crème heb ik helemaal zelf opgeleid. Hij wordt dit jaar zes en natuurlijk zou het heel vet zijn als het lukt om met hem ook internationaal te gaan starten. Dat het nu lukte om achter elkaar zo goed te scoren ben ik heel blij mee en super trots op. De rest van de dagen ga ik hier heel erg mijn best doen om natuurlijk ook goede scores te rijden. Er is geen haast, want dit jaar word ik pas 14. Ik heb dus nog even de tijd om samen met Matcho te groeien.” 

De volledige uitslag is hier te vinden.

Bron: De Hoefslag