Nina van Rooij en Pronk Stables Le Formidable VRD
Nina van Rooij en Pronk Stables Le Formidable VRD

Nina van Rooij wint Z-debuut met zelf opgeleide pony: “Super tevreden”

Dressuur

Afgelopen weekend wonnen Nina en haar pony Pronk Stables Le Formidable VRD hun Z-debuut met 67,7%. In drie jaar tijd heeft Nina hem opgeleid van net zadelmak tot het Z.

Advertisement

Fijn gevoel

De 14-jarige amazone vertelt dat ze voor de eerste keer super tevreden is: “Voor nu vond ik het heel goed gaan. Hij liep vooral een mooi vloeiend drafgedeelte, dat gaf een fijn gevoel. Natuurlijk zijn er nog zat verbeterpuntjes, maar dat is logisch voor de eerste keer.”

Zelf opgeleid

“Drie jaar geleden kregen we de kans om Formi te kopen van Pronk Stables. Ik heb hem samen met mijn nicht Iris gekocht en mocht hem toen voor haar gaan rijden. Hij is nu zes jaar oud en ik heb hem vanaf zijn derde dus helemaal zelf opgeleid tot het Z-niveau waar we nu zijn. Uiteraard heb ik veel hulp gekregen van Iris en mijn vader, daar ben ik hun heel dankbaar voor.”

“Hij gaat er altijd voor”

“Formi heeft een heel fijn karakter, dat is wat hem zo bijzonder maakt. Hij is heel meewerkend en helpt mij ook tijdens het rijden. In de omgang is hij ook mega lief en heel makkelijk. Hij leert heel snel en in de ring voelt hij niet anders aan dan thuis, hij loopt altijd door en gaat er altijd voor.”

Internationaal

“Ik wil nu eerst nog even Z1 gaan rijden met Formi, maar we moeten ons ook een beetje klaar gaan maken voor het NK in de M2, die is namelijk op 2 april. Tussen de regiokampioenschappen en het NK mochten we alvast promoveren, dus dat hebben we natuurlijk gedaan. Als we na het NK wat ervaring hebben opgedaan in het Z1, willen we gelijk doorstromen naar de Z2. Misschien proberen we dit jaar nog ergens internationaal te starten als dat lukt. Ik heb dit jaar én volgend jaar nog om internationaal te starten en dat zou voor mij echt een droom zijn die uitkomt.” 

Bron: De Hoefslag