Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie
Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie Evi van Rooij met Avanti - Equigeniek Paardenfotografie

Evi van Rooij knalt naar bijna 77% op debuut met Avanti: “Heel gaaf!”

Dressuur

Na pas vijf keer rijden, maakten Evi en MDH Avanti (eerder succesvol in de Grand Prix onder Anne Meulendijks) vandaag hun debuut in het ZZ-Licht. De kersverse combinatie wist hun proef af te sluiten met een score van bijna 77%. 

Advertisement

Zenuwachtig

“Natuurlijk is het al heel gaaf om op wedstrijd te gaan met hem. Met losrijden had ik gelijk een goed gevoel en eigenlijk ging de proef ook heel goed. Natuurlijk zaten er nog wel kleine dingetjes in, maar dat is ook logisch gezien de korte tijd dat ik hem pas rijd. Ik was wel zenuwachtig moet ik zeggen. Iedereen kent Avanti natuurlijk en hij heeft al zoveel gepresteerd, daar wil je dan ook niet voor onder doen.” vertelt de amazone. 

Veel hoogtepunten

“Tja, wat waren de hoogtepunten van de proef? Eigenlijk was bijna alles wel een hoogtepunt.” zegt ze lachend. “Als ik dan toch iets moet kiezen zijn het de appuyementen in draf, de verruimingen, de kwartpirouettes en de wissels waar ik erg tevreden over was. De keertwendingen hadden wel wat beter gemogen, daar zit nog een verbeterpunt.” 

Young Riders

“Ik wil niet te snel gaan, want we zijn nog maar zo kort een combinatie. Mijn plan is wel om binnenkort te gaan starten bij de Young Riders. Ik wil eerst op de Kadervorming en Uitzending wedstrijden mijn scores halen om internationaal te mogen starten.”

Bron: De Hoefslag