Afbeelding

Marijke van Giesen reservekampioen ZK ZZ-licht: “Heel goed uitgepakt!”

Dressuur

Ondanks dat het in de eerste instantie niet eens de bedoeling was om aan de start te komen op de Zeeuwse Kampioenschappen, zetten Marijke Van Giesen en Kurona (v. George Clooney) hun beste beentje voor in de ring. De combinatie reed 71,2% bij elkaar in de kür, wat zorgde voor de reservekampioenstitel in de klasse ZZ-licht. 

Advertisement

Troost

“Dit is natuurlijk hartstikke leuk”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Zeker omdat het niet de bedoeling was om hieraan mee te doen, omdat Kurina drachtig zou moeten zijn. Toen ik haar enkele weken geleden van stal haalde en ze hengstig was, heb ik toch maar besloten om me op te geven. Dat we vervolgens zo scoren is wel een leuke troost op zo’n moment, het heeft goed uitgepakt”.

Aanleuning

Over de wedstrijd vervolgt Van Giesen: “In de proef hadden we geen grote fouten en kür ging echt heel goed, Kurona was er goed aan en de scores klopten echt bij mijn gevoel. Als tip kreeg ik mee dat ze iets meer bovenaan mag lopen in de aanleuning en dat we er iets meer aan mogen rijden, het was nog net iets te braaf”.

Stal Hexagon

De amazone rijdt de merrie voor eigenaren Martin Vanderstappen en Marja Keyzer. “Zij hebben Kurona in training staan bij stal Hexagon, waar ik vijf ochtenden in de week mag trainen. Ik ken de fokkers van Kurona heel goed, heb meerdere paarden uit deze lijn gereden en ik heb een neef en nicht van haar in bezit. Toen ze drie was heb ik haar overgenomen nadat ze de EPTM in Ermelo had gelopen. Onze eerste wedstrijd was de Pavo Cup die we wonnen in Zeeland, vervolgens mocht ze als enige merrie de finale lopen op het WK voor jonge paarden. Het is een onwijs leuke merrie om te rijden, eentje met karakter, maar dat vind ik alleen maar leuk”.

Lichte Tour

“De verruimingen en de wissels zijn haar grootste kwaliteiten, al zijn alle gangen heel goed. Ons struikelblok is momenteel dat ze achter heel veel kracht heeft, waardoor het voor nog wel eens rommelig wordt. Dit wordt steeds beter nu ze wat ouder wordt”, legt Van Giesen uit. “Ons doel is om dit jaar nog naar de Lichte Tour te werken, zodat ze daarna haar veulentje kan krijgen. Van haar eigenaren mag ik haar nog heel lang blijven rijden, waar ik ze echt heel dankbaar voor ben”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots