Shannon Smeets - Black Pearl
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Shannon Smeets - Black Pearl Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

2e en 3e plaats voor Shannon Smeets in ZZ-licht Someren: “Hele fijne generale repetitie voor het LK”

Dressuur

Na een lange periode zonder wedstrijden, wisten Shannon Smeets en Black Pearl (v. Samba Hit Il) zich goed te bewijzen in Someren. Met percentages van 67% en 67.71% reden ze naar een tweede en derde plek in het ZZ-licht.

Advertisement

Generale

“Ik was best wel blij met mijn proeven”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Black Pearl loopt ook op vreemd terrein goed door de proeven, maar ik merk wel dat er vaak nog een verschil is met thuis. Daarbij was ze al een hele tijd niet meer meegeweest, ik was dan ook best wel gespannen met hoe alles zou verlopen, maar ze liep juist heel fijn de ring door. Er zaten nog een paar slordigheden in van de ruiter die punten gekost hebben, maar het was een fijne generale voor het LK over twee weken”.

Vliegende wissels

Smeets is positief over de feedback die op haar protocol staat. “De jury gaf aan dat het afwerken van mijn kant nog iets beter kan en dat ze konden zien dat Pearl in het begin van de proef gespannen was, maar dat het steeds beter ging. Ik ben heel blij met hoe de vliegende wissels gingen, dat is een van onze sterke punten. Daarnaast hebben we hard getraind om de expressie in de draf vast te houden, thuis ging dit al heel goed en in de ring liet ze dit ook zien. Ook het appuyement ging heel goed, dat was ook een van mijn favoriete oefeningen dit keer”. De amazone hoopt de proef in het vervolg nog netter af te kunnen werken. “De lijnen moeten strakker en de oefeningen moeten net nog wat beter afgewerkt worden”.

Verkoop

De 9-jarige merrie staat nu vijf jaar bij de familie Smeets. “We hebben haar op 4-jarige leeftijd gekocht met de verkoop als doel en tot nu toe hebben we haar doorgetraind en verder opgeleid. Drie jaar geleden hebben we besloten om haar toch iets langer aan te houden en ben ik met haar gaan starten, omdat mijn oudere paard met pensioen ging. We zijn in het M1 begonnen en zijn in een seizoen tot het Z2 gekomen, waarbij we altijd vooraan meededen met scores van 70%. Wat dit betreft is Pearl echt mijn one-in-a-lifetime-paard. Daar ben heel dankbaar voor”.

Subtop

De amazone had niet verwacht zo snel verder te komen. “Mijn doel was om het Z te behalen maar het ging steeds beter en beter. Pearl is een paard dat altijd voor me wil werken en er altijd voor me is, ze geeft me altijd vertrouwen in de ring. Mijn doel is om met haar bij de Junioren te gaan starten om te kijken hoe dat gaat, zodat we zo ver mogelijk kunnen komen. Binnenkort gaan we sowieso Subtop starten, dat is al een heel groot doel voor mij”, sluit Smeets gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots