Afbeelding

Annabella Pidgley’s Dibert L naar Juniorenamazone Yasmin Westerink: “Voelde gelijk als de ware”

Dressuur

De 14-jarige Dibert L (v. Vivaldi), die voorheen te zien was onder Stephanie Kooijman en Annabella Pidgley, gaat zijn sportcarrière vervolgen onder Juniorenamazone Yasmin Westerink

Advertisement

“Het is heel leuk en ik ben heel enthousiast”, reageert de amazone. “We kennen de familie Pidgley goed, zo kwamen we ook bij Dibert terecht. Een tijdje terug zijn we naar Engeland gevlogen voor een proefrit die gelijk heel goed ging. Ik ging erop zitten en alles ging vanzelf, het voelde gelijk goed aan”.

Betrouwbaar

De bruine ruin is in Nederland geboren en opgeleid tot Inter 2-niveau door Stephanie Kooijman. In 2019 verkocht Kooijman hem aan de Britse amazone Annabella Pidgley, die hem uitbracht tot het Z2. Omdat Pidgley onlangs de teugels van Gio van Charlotte Dujardin overnam, besloot ze om Dibert L een carrière onder een nieuwe ruiter te gunnen. Westerink hoopt ver te kunnen komen met de ruin. “Het is een heel lief en makkelijk paard. Helemaal omdat de klik er gelijk was, voelt het gewoon als de ‘ware’. Dibert is ontzettend betrouwbaar en braaf en we wisten gelijk dat we niet meer verder hoefden te zoeken”.

EK

Nadat de combinatie meer aan elkaar gewend is, hoopt Westerink van start te kunnen. “We moeten elkaar nog wat beter leren begrijpen, zodra dat goed gaat pakken we een keer een internationale en kadervormingswestrijd mee. Als die goed gaan, gaan we proberen om de observaties te rijden bij de Junioren. Mijn uiteindelijk doel is om een keer mee te kunnen rijden op het EK, maar dat is op dit moment meer hopen dan plannen”, sluit ze lachend af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Yamin Westerink