Ingrid Gerritsen - Diamonds are Forever
KWPN Kampioenschappen 2018
© DigiShots
Ingrid Gerritsen - Diamonds are Forever KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots DigiShots

Ingrid Gerritsen verkoopt Diamonds are Forever naar Duitsland: “Zo kan ik iemand anders blij maken”

Dressuur

Ongeveer vijf jaar gelden ging Ingrid Gerritsen met Diamonds are Forever (v. Diamond Hit) aan de slag met het idee om haar te verkopen wanneer ze Z was. Dat liep anders: op haar negende liep de merrie onder de amazone in de Grand Prix. Nu is ze verkocht naar een Juniorenamazone in Duitsland.

Advertisement

Mooi, braaf en safe

Ingrid kwam bij Diamonds are Forever terecht via Sanne Boeve. “Ik zocht een nieuw paard en zij zei dat ze er misschien wel één voor mij had staan. De bloedlijn van Diamonds are Forever sprak mij enorm aan. Ik had daarvoor namelijk een Diamond Hit gereden voor een eigenaar en dat was zo’n fijn paard. Diamonds are Forever was heel erg mooi, braaf en super safe. Daarom dacht ik dat het niet verkeerd kon gaan.”

Nooit Grand Prix gereden

“Eigenlijk was het dus een paard om weer een keer te verkopen, maar omdat ik er iedere dag met zo veel plezier op zat en het zo goed ging, ben ik doorgegaan. Ineens waren we vijf jaar verder en reden we Grand Prix. Dat was wel bijzonder. Het was voor mij altijd al een droom om de wissels om de pas, de piaffe en passage te rijden. Ik had al best veel Lichte Tour-ervaring maar nooit Grand Prix gereden. Als je dat dan met een eigen paard doet, dat je zelf uitgezocht en opgeleid hebt, is dat gaaf.”

Veel gewonnen

De amazone heeft veel mooie herinneringen aan haar tijd met de merrie. “Ik vond het heel stoer dat we tweede werden in de Subli Cup voorselectie met bijna negentig punten. Ook mochten we van zowel de Subli Cup als de Pavo Cup de halve finale rijden. Daarnaast hebben we ook veel NK’s gereden en veel Lichte Tour-rubrieken gewonnen. Wat ik echt heel vet vond was dat we op een selectie voor het WK Jonge Dressuurpaarden mochten rijden. Dat was een hele ervaring waarvan ik dacht ‘nu rijd ik echt tussen de grote jongens’.”

Steeds beter

Ingrid geeft toe: “Ik had vijf jaar geleden niet verwacht dat we hier zouden staan. Toen ik haar kocht dacht ik niet gelijk dat het een Grand Prix-paard was. Ze had wel drie goede gangen maar het was nog niet heel spectaculair. Naarmate we verder trainden, ging ze steeds beter lopen. Ik vind dat ze heel mooi kan passageren en ze springt ook super goede wissels. Ik had niet verwacht dat het zo zou lopen maar ben er super blij mee. Alles wat je aan ervaring mee kan nemen is super.”

Iemand anders blij maken

Het was voor haar een logische keuze om Diamonds are Forever nu te verkopen. “Je hebt de Grand Prix als doel behaald en hoewel er echt nog wel rek in de scores zat, was het niet mijn plan om in een kader te rijden. Ze heeft een goede leeftijd en is helemaal gezond. Ik heb niet de ambitie om verder te gaan en dan kan ik er beter iemand anders blij mee maken”, vertelt ze.

Fijne paarden en eigenaren

Ingrid heeft in ieder geval haar handen nog vol. “Ik heb een hoop jonge paarden staan. Ook staat er een hele goede Amazing Star op stal, die ik binnenkort Subtop wil starten. Ook heb ik een Houston die ik in de Lichte Tour rijdt en die Zware Tour klaar is. Daar wil ik dit jaar ook Grand Prix mee gaan rijden. Het gaat goed met mijn bedrijf, ik heb super fijne paarden en eigenaren. Een paard als Diamond vind je niet zo snel meer, maar ik vind hier ook wel weer een uitdaging in.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots