Doron Kuipers - Fabulous
CSI Exloo 2021
© DigiShots
Doron Kuipers - Fabulous CSI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Doron Kuipers’ Fabulous naar juniorenamazone Estelle Slingerland: “Gemotiveerd om de top te bereiken”

Springen

Doron Kuipers neemt afscheid van de 11-jarige Fabulous (v. Harley VDL), die uitgebracht werd op 1,45M-niveau. De donkerbruine ruin mag zijn sportcarrière voortzetten onder Estelle Slingerland

Advertisement

Onverwachts

“Het is heel vet en ik ben heel blij dat ik de kans krijg om dit paard te rijden”, vertelt de enthousiaste amazone. “Ik was al een tijdje op zoek naar een paard om bij de Junioren te kunnen starten, zodoende kwam Fabulous heel onverwachts op mijn pad. Het klikte gelijk tussen ons en ik ben gelijk weer gemotiveerd om naar de top te rijden”.

Vermogen

“Het is een heel simpel paard om te rijden in de ring, hij is heel braaf en heeft veel vermogen en kwaliteit. Daarnaast heeft hij heel veel ervaring want hij won regelmatig met Doron. Het leuke aan dit paard is dat hij twee kanten heeft die allebei positief zijn. Zo heeft hij bijvoorbeeld een trekje dat hij in de inrijring een beetje bang is voor andere paarden”, lacht Slingerland. “Ik vind het juist wel leuk dat hij dat heeft, dat maakt hem extra speciaal”.

Nations Cup

De combinatie heeft vandaag voor het eerst getraind en hoopt snel bij de Junioren te kunnen starten. “Hij voelde heel fijn vandaag en het rijden ging erg ontspannen, het voelde gelijk goed. Ik ga de komende tijd hard trainen om verder dit jaar internationaal te kunnen starten, om wellicht een Nations Cup te kunnen rijden als het meezit. Mijn grootste droom is om in het Nederlands Juniorenteam te komen”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots