Dressuurring
© DigiShots
Dressuurring © DigiShots Leanjo de Koster

Helen Langehanenberg verkoopt zelfgefokte Drama Queen

Algemeen

De Duitse dressuuramazone Helen Langehanenberg heeft haar zelfgefokte merrie Drama Queen (v. Deveraux) verkocht. Dat meldt de amazone zelf op Facebook. De negenjarige Drama Queen zal haar sportcarrière verderzetten onder het zadel van de Zwitserse juniorenamazone Sabrina Rietiker. 

Advertisement

“Zag haar geboren worden”

Langehanenberg heeft ‘Püppi’, zoals ze de merrie noemt, zien geboren worden. Drama Queen werd gereden en uitgebracht door Sabrina Gessman. De merrie won haar eerste lintje in 2017, liep met succes op het bondskampioenschap en liet zich mooi zien op het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Drama Queen deed het ook goed op een aantal kwalificaties voor de Burg Pokal. Langehanenberg zegt dat het haar pijn doet om de merrie te zien gaan, maar dat ze naar een  hele goede thuis gaat.

“Een dreamteam!”

Sabrina Rietiker wist zich met haar twee paarden Avangarde de Lus en Cuantano SL (die ze ook kocht bij Langehanenberg) in het Zwitserse juniorenteam te rijden. Rietiker wil nu ook wedstrijden rijden op internationaal niveau. Volgens Langehanenberg is ze een zeer getalenteerde amazone, die met veel gevoel rijdt. “Een perfecte match voor Drama Queen! Die twee vormen een echt dreamteam waar we vast nog van zullen horen!”

Bron: Facebook

Foto: DigiShots