Dressuur

Eva Moller - Candy Old FEI World Championship Young Dressage Horses 2018 © DigiShots
  • aangepast 29 juni 2021 21:42

Candy OLD terug naar Helen Langehanenberg

Helen Langehanenberg heeft sinds enkele weken haar Candy OLD terug op stal. De merrie werd enige tijd door Eva Möller gereden, zodat Langehanenberg met zwangerschapsverlof kon. Möller bracht de 5-jarige Sir Donnerhall-dochter onder meer uit tijdens de finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden in augustus in Ermelo, waar ze derde werden. De jury noemde de merrie een €˜top-ballerina die in de toekomoest door de wedstrijden heen zal dansen'.

Lichtvoetig

De donkerbruine merrie kwam in Ermelo uit op een gemiddelde van 9,38. €˜De draf is lichtvoetig en actief en de overgangen zijn ook mooi. De enige aanmerking is dat de merrie iets te vlug wordt in de middenstap.' De draf leverde het hoogste cijfer op van de cijferlijst: een 9.8.

Meteen op haar gemak

Candy OLD is eigendom van Gestüt Wendeln. De stoeterij meldt dat de merrie na het WK een poosje vakantie heeft gehad. €˜Bij Helen Langehanenberg voelde ze zich meteen weer op haar gemak. Helen is erg blij met hoe ze zich de laatste tijd onder Möller heeft ontwikkeld. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van onze geweldige merrie, die bij Helen in goede handen is.' €˜Zodra ik na de bevalling weer kan trainen, moet Eva Candy terugbrengen,' zei Langehanenberg eerder. €˜Dat vind ik best jammer voor haar'. https://www.facebook.com/wendeln.garrel/posts/2298013556893526 Bron: Gestüt Wendeln Foto: Digishots

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties