Lisa Broekert - I Am Elrite
CSI Exloo 2021
© DigiShots
Lisa Broekert - I Am Elrite CSI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

Tweede plek voor Lisa Broekert en I am Elrite op SCI Exloo: “Van begin tot eind lekker kunnen rijden”

Springen

Lisa Broekert en I am Elrite (v. Harley) deden zojuist goede zaken op het SCI in Exloo. Ze finishten in een tijd van 56,88 seconden over 1.35M en grepen hiermee een tweede plek. Hiermee eindigden ze net achter de Mexicaanse Ernesto Canseco met de Corland-zoon Identiek, die de overwinning pakten. Eric Ten Cate en Indendo (v. Q.Breitling Ls) maakten de top 3 compleet. Gevolgd door Max van de Poll en Copina, die als vierde eindigden. 

Advertisement

Hoge notering

“Het ging eigenlijk hartstikke goed”, steekt de amazone enthousiast van wal. “Ik kon vanaf het begin tot het einde lekker rijden en we hadden het ritme goed te pakken, dus dat was heel fijn. Van tevoren weet je natuurlijk nooit hoe het zal gaan, maar na de eerste twee hindernissen voelde het zo goed dat we konden gaan voor een hoge notering”.

Veel go

De 9-jarige merrie is al vanaf haar vierde in bezit van Broekert en haar vriend. “Het opleiden ging heel erg goed. We hebben rustig opgebouwd en gelijk vanaf het begin heeft ze veel foutloos gesprongen en zette ze goede resultaten neer. I am Elrite is van zichzelf heel snel, wat het makkelijker maakt om snel te rijden. Het parcours werd direct op tijd verreden en was voor ons een heel mooi parcours. Ze heeft een goede instelling, veel go en wil graag foutloos springen. Het is altijd leuk om met haar op concours te gaan, want ze geeft altijd alles”.

Kilometers

De amazone is erg enthousiast over de instelling van de merrie. “Daar blinkt ze echt in uit want ze geeft altijd de volle duizend procent in de ring. Dat is echt haar kenmerk. Ik hoop dat ze uiteindelijk potentie heeft voor het hogere werk, een of twee stappen hoger moeten nog zeker lukken. We rijden deze week pas mee op onze derde internationale wedstrijd en we moeten gewoon nog wat kilometers maken samen”.

Doel

De combinatie eindigde afgelopen donderdag op een vijfde plek in de Medium Tour. Na Exloo hoopt Broekert deze stijgende lijn vast te kunnen houden. “Ik ga me nu eerst focussen op de Drentse Kampioenschappen, daarna is er een mooi nationaal concours in de buurt: Paard Balkbrug. Hier hoop ik nationaal meer ervaring op te kunnen doen in het 1.40M. Vanaf dan wil ik proberen om ook internationaal een stapje hoger te zetten”. Over haar grote doelen is de amazone bescheiden: “Ik wil heel graag in de zomer een 2*-Grote Prijs rijden, of dat gaat lukken met alle coronamaatregelen weet ik niet, maar dat zou ik heel graag een keer willen doen”, sluit ze af. 

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots