Lisa Bongers - Donbalian
CSI de Peelbergen 2020
© DigiShots
Lisa Bongers - Donbalian CSI de Peelbergen 2020 © DigiShots DigiShots

Lisa Bongers scoort in Sentower Park: “Donbalian weet precies wanneer het moet gebeuren”

Springen

Lisa Bongers reed vrijdag samen met Donbalian (v. Carthino Z) in de U25 over 1.45M naar een tijd van 69,68 seconden. Hiermee eindigde de combinatie op een tweede plek, net achter de Zweedse Gilles Müller en Giavanna CB (v. Ukato), die finishten in 69,65 seconden.

Advertisement

Heel tevreden

“Ik ben heel blij met de tweede plek”, steekt de amazone vrolijk van wal. “We hebben niet heel hard gereden, omdat zondag de Grote Prijs is waar we echt moeten pieken. We eindigden net iets achter de eerste plek, dat is natuurlijk altijd jammer, maar ik ben heel tevreden. Het geeft een goed gevoel voor zondag”.

Ritme

De proef werd direct op tijd verreden. “Van tevoren wist ik dat als de eerste twee hindernissen goed zouden lopen, de rest waarschijnlijk ook goed zou gaan. Als we in het ritme zitten gaat de rest vanzelf”, vervolgt ze. “Het was een mooi parcours, niet te zwaar. Precies goed als voorbereiding voor morgen”.

Zelf opgeleid

Bongers heeft Donablian zelf gefokt en zit al in zijn zadel vanaf dat hij vier jaar oud is. “Ik heb hem helemaal zelf opgeleid tot 1.55M-niveau. In de ring weet hij precies wanneer het moet gebeuren en na al die jaren kennen we elkaar door en door. Hij gaat altijd voor mij door het vuur, wil werken en is heel scherp. Daarbij is hij altijd heel lief”, lacht Bongers. “Met zijn 1.80M is hij heel groot, maar voor zijn formaat is hij heel snel”.

Positief

De amazone heeft een goed gevoel over de Grote Prijs van morgen. “Misschien wordt het wel een overwinning, want ik heb er een goed gevoel bij. Een balkje valt natuurlijk al snel, maar twee weken terug werden we ook tweede in de Grote Prijs, en dit weekend voelt hij nog beter aan. We gaan in ieder geval positief de ring in”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots