Afbeelding

Wendy: “De wedstrijden zijn leuk, maar de lol die Riley met de pony’s heeft is nog veel leuker”

Algemeen

Dat de ponytijd voor de meeste mensen een periode is om nooit meer te vergeten, ondervindt ook de 7-jarige Riley. Ze zit al in het zadel vanaf dat ze 3,5 jaar oud was en is regelmatig in de wedstrijdring te zien met haar pony’s Spirit en Bubbles. Op haar Instagram deelt ze met ruim 61.000 volgers haar dagelijkse leven met vier pony’s. 

Advertisement

Liefde voor paarden

“Vanaf dat ze begon met rijden op de manege, is ze niet meer bij de paarden weg te slaan”, steekt moeder Wendy lachend van wal. “Zelf heb ik ook altijd gereden, maar vanwege drukte is dat een beetje verwaterd. Al is de liefde voor paarden altijd blijven bestaan. Als moeder is het natuurlijk geweldig om Riley zo te zien, want ik beleef er veel plezier aan door alleen al naar haar rijden te kijken. De wedstrijden zijn leuk, maar de lol die ze met de pony’s heeft is nog veel leuker”.

“Het is heerlijk dat ze buiten met de beestjes bezig kan zijn”, vervolgt Wendy. “Ik vind het echt een meerwaarde hebben dat ze opgroeit op deze manier. Ze bouwt hierdoor een groot verantwoordelijkheidsgevoel op en zorgt heel goed voor de pony’s. Voeren, op de wei zetten en verzorgen vindt ze allemaal heel leuk om te doen”.

Foto: Tessa Bezemer

Spirit

Toen de amazone vier jaar oud was kreeg ze haar eerste pony Spirit, waarmee ze haar eerste stappen zet in haar sportcarrière. “Hij was nog onbeleerd toen we hem kregen. De eerste tijd was hij nog heel braaf, maar na een tijdje werd het echt een puber en werd het rijden iets lastiger. Tot een jaar geleden staakte hij veel, bokte en steigerde hij en leek het net een rodeopony. Sinds een tijdje gaat het heel goed en hebben we de overstap van bixiewedstrijden naar reguliere wedstrijden gemaakt. Op haar eerste wedstrijd kreeg ze 206,5 punten, waar we heel blij mee waren natuurlijk”.

Speciale pony

Ondertussen heeft de combinatie zeven winstpunten bij elkaar gereden en trainen ze voor de selecties van Limburg. “We hebben nu vier pony’s in de A/B-categorie, maar Spirit heeft echt ons hart gestolen. Het is een boef, maar wel echt een hele speciale pony. Hij kan nog zo stout doen, maar hij gaat echt niet meer weg. Achteraf zijn we ook heel blij dat we hebben doorgezet en dat we in hem zijn blijven geloven”.


Foto: Equineartphotografie

Plezier

De jonge amazone brengt nog een pony uit in de sport: schimmel Bubbles, die ze twee jaar onder het zadel heeft. “Het is de meest ervaren pony die we hebben staan, maar ook hij kan heel stout zijn. Hij kan uit het niets wegspringen of er opeens vandoor gaan, waardoor Riley er ook vaak naast heeft gelegen. Door al zijn acties is ze wel een tijdje het vertrouwen kwijt geweest, maar ze heeft niet opgegeven. Ook met Bubbles heeft ze Bixie gereden en is ze vorig jaar tweede van Limburg geworden. Deze week hebben ze voor het eerst een oefenwedstrijd gereden in het B waar ze 203 punten scoorden, ook hier waren we heel blij mee. Na de proef vertelde Riley dat ze eindelijk weer plezier heeft in het rijden met Bubbles, wat het allerbelangrijkste is!”

Trots

Wendy merkt aan haar dochter dat ze grote ambities heeft voor de toekomst. “Riley zegt altijd dat ze Olympisch amazone wil worden”, vervolgt ze lachend. “Dus ze heeft ambitie genoeg. Ze is altijd heel fanatiek en gemotiveerd met rijden en het plezier straalt er gewoon vanaf, ik ben onwijs trots op haar”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Tessa Bezemer/ Equineartphotografie/ Mandysanimalfotografie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding