Pony
© DigiShots
Pony © DigiShots DigiShots

Eerste nieuwe pony’s gearriveerd na crowdfunding voor aangereden en overleden pony’s in Oeffelt

Algemeen

Vorige week moest manege-eigenaresse Sanne van Kempen plotseling afscheid nemen van drie van haar pony’s die door een aanrijding zijn overleden. Naast alle steunbetuigingen en reacties werd er een crowdunding opgestart, die ondertussen zesduizend euro heeft opgeleverd. Afgelopen donderdag mocht Sanne twee nieuwe pony’s verwelkomen op de zorgboerderij in Oeffelt, zo laat Omroep Brabant weten.

Advertisement

Positief vooruitkijken

“Dit doet me echt goed”, vertelt Sanne over de aankomst van de pony’s Kim en Lavina. “Ik voel me een stuk beter nu ik weet dat de kinderen weer een band kunnen opbouwen met een pony”. Ze legt uit dat de nieuwe pony’s niet het verdriet om de overleden Dana, Isa en Buddy wegneemt. “Maar dit verzacht het wel. Nu kunnen we weer positief vooruitkijken”.

Dankbaar

De steunbetuigingen kwamen uit het hele land. “Zelfs een familie uit Friesland heeft geld gegeven. Die mensen kennen wij helemaal niet maar ze vonden het zo zielig. Ik ben echt iedereen heel erg dankbaar.’’ Daarnaast krijgt de zorgboerij een shetlander gedoneerd van de opa en oma één van de kinderen die daar rijdt. 

 ”Elke avond loop ik nog een rondje langs de paarden en dan stop ik hier ook altijd even”, vertelt Sanne over een herdenkingsplek die de manege heeft ingericht. “Ik zal ze niet snel vergeten.”.

Bron: Omroep Brabant

Foto: DigiShots